“Αιχμές” για τις κοινωνικές υπηρεσίες που δεν ερεύνησαν την κακοποίηση της Τζωρτζίνας – Τι απαντά η Μιχαηλίδου

Πάτρα: Είχαν δει τη Ρούλα να χτυπά τη Τζωρτζίνα, όταν ήταν μόλις 10 μηνών!

Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι αν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων είχαν λάβει γνώση για καταγγελίες για κακοποίηση της Τζωρτζίνας ότι ήταν μόλις 9 μηνών στην πράξη δεν έκαναν τίποτα και πίστεψαν τα λεγόμενα της οικογένειας περί κακόβουλων σχολίων εναντίον τους.

Μιχαηλίδου: Ακόμα μια υπόθεση που τα στόματα ανοίγουν εκ των υστέρων

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή τις καταγγελίες για την κακοποίηση του ενός εκ των τριών αδερφών που πέθαναν στην Πάτρα, της Τζωρτζίνας, είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, ότι όσο κι αν έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία που έχει σε θέματα παιδικής κακοποίησης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το τι είχε φτάσει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κι αν υπήρξαν ολιγωρίες. Η κυρία Μιχαηλίδου, είπε ότι η υπόθεση της Τζωρτζίνας και τα όσα ακούγονται τώρα, είναι ακόμη μια περίπτωση όπου τα στόματα ανοίγουν εκ των υστέρων, αναφερόμενη κυρίως στις καταγγελίες της γιαγιάς των παιδιών. Τέλος,  υπογράμμισε ότι για να προλαβαίνουμε καταστάσεις σαν κι αυτές και να σώνονται παιδιά πρέπει ο κόσμος να μιλάει και να απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Παραδέχθηκε όμως ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που ασχολούνται με αυτά τα θέματα είναι υποστελεχωμένες.

Πήγαν για έλεγχο ενάμιση μήνα μετά την καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αποκάλυψε πως μετά την καταγγελία που είχε γίνει για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, όταν ήταν ακόμη μωρό, ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάτρας, έγινε σχεδόν δύο μήνες αργότερα! Όπως ανάφερε είχε υπάρξει ανώνυμη καταγγελία πως το 10 μηνών μωρό κακοποιείται από τους γονείς του, τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Οπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος στον ΣΚΑΪ, στην καταγγελία που έγινε στα τέλη Αυγούστου υπήρχε μαρτυρία πως είχαν δει τη Ρούλα Πισπιρίγκου να χτυπάει το μωρό. Στις 25 Αυγούστου η καταγγελία βρέθηκε στα χέρια της εισαγγελίας και στις 27 του ίδιου μήνα είχε διαβιβαστεί στην αρμόδια ομάδα προστασίας του Δήμα Πατρέων. Ωστόσο ο κοινωνικός λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι του ζευγαριού την 1η Οκτωβρίου! Ενάμιση μήνα μετά από την καταγγελία και μάλιστα με ραντεβού και όχι με αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Η απάντηση που έλαβε το «Χαμόγελο του παιδιού» σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννόπουλο, ήταν πως βρήκαν ένα σπίτι και ένα περιβάλλον τακτοποιημένο με τους γονείς να αρνούνται πως έχουν κακοποιήσει το παιδί!

Δήμος Πατρέων: Τι απαντά για τις καταγγελίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας

«Η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης ανηλίκων ανήκει στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων, σχετικά με αναφορές για την εμπλοκή των δημοτικών υπηρεσιών στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας .

«Σχετικά με αναφορές μέσων ενημέρωσης για την εμπλοκή των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου παιδιού, το 2014, γίνονται γνωστά τα εξής: Οι αναφορές και η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης, παραµέλησης, εµπορίας ή εκμετάλλευσης ανηλίκων, ανήκουν στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων. Η διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων από συγκεκριμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου, που αποτελούν την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.). Τα συμπεράσματα που εξάγονται ή το περιεχόμενο των συζητήσεων και των ερευνών, δεν γίνονται γνωστά στη διοίκηση του Δήμου και στη Δημοτική Αρχή. Το πόρισμα που εξάγεται από την έρευνα, αποστέλλεται με άκρως εμπιστευτικό τρόπο στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την εξέλιξη κάθε υπόθεσης», αναφέρει ο Δήμος.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Θλίψη για την 43χρονη δασκάλα και μητέρα 2 παιδιών που “έφυγε” από τη ζωή

Η ζωή είναι για την Καλομοίρα: Οικογενειακές διακοπές στην Καραϊβική (εικόνες)!

“Δολοφόνοι κάνατε παιδιά και τα σκοτώσατε”: Στα δικαστήρια ο Μάνος- Αποφυλάκιση ζητά η Ρούλα