Αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων – Τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς

Νεώτερη ενημέρωση: Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Εργασίας οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. 

Να σημειωθεί ότι ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, ενώ για τα παιδιά η χρήση είναι προαιρετική.

Τις τελευταίες ώρες δεχόμαστε πλήθος ερωτημάτων των γονιών αναφορικά με το αν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα επαναλειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση και οι γονείς επιθυμούν να ξέρουν τι θα γίνει ώστε να προγραμματιστούν για να δουν τι θα γίνει και με τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Το πράσινο φως των ειδικών έχει δοθεί για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά όπου ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας που έχει προβεί στις αντίστοιχες ανακοινώσεις. Οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί δεν υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας οπότε μέχρι νεωτέρας ισχύει ότι ακόμα δεν επαναλειτουργούν δια ζώσης.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινές της δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ερωτηθείσα για το πότε θα ανοίξουν βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί απάντησε ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση για άνοιγμα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Ωστόσο, διευκρίνισε πως μέχρι σήμερα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν όπως η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και η εκτίμησή της είναι πως σύντομα θα υπάρξει σχετική απόφαση.