Ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης – Τι θα γίνει με τις σημερινές απουσίες

Ομαλά εξελίσσεται η δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης με την πλατφόρμα του Webex  να λειτουργεί κανονικά ενώ προβλήματα καταγράφηκαν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που αντιμετώπιζε πρόβλημα φόρτωσης και δεν επέτρεπε στους χρήστες να μπουν.

Το πρόβλημα με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Προκειμένου να γίνουν μαθήματα στο webex, πρέπει προηγουμένως το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο να ταυτοποιήσει τον κάθε χρήστη ώστε να του επιτραπεί η  είσοδος στην υπηρεσία webex . Για να γίνει είσοδος στην Τηλεδιάσκεψη WebEx πρέπει οι χρήστες να συνδεθούν στην κεντρική υπηρεσία πιστοποίησης (SSO) με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που διαθέτουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Λόγω μεγάλου φόρτου όμως το ΠΣΔ “κράσαρε” με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ταυτοποιήσει όλους τους  χρήστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr υπάρχει πρόβλημα και με όσους εκπαιδευτικούς κάνουν τηλεκπαίδευση από το σχολείο τους καθώς αδυνατούν να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ώστε να συνδεθούν με την ψηφιακή τους τάξη. Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν κατεβάσει την εφαρμογή του webex “μπαίνουν” χωρίς πρόβλημα στις ψηφιακές τάξεις

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επισημαίνεται ότι σήμερα, δεύτερη ημέρα της τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, βρίσκονται σε λειτουργία 40.000 και πλέον ψηφιακές τάξεις, ενώ τα όποια τεχνικά προβλήματα προκύπτουν, αντιμετωπίζονται και επιλύονται άμεσα.

Δεν καταγράφονται απουσίες όταν οι μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σύνδεση

Στις περιπτώσεις όπου παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη σύνδεση, δεν προσμετρώνται απουσίες.

Τι πρέπει να προσέχουν οι εκπαιδευτικοί μπαίνοντας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σημειώνεται ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα webex.sch.gr ώστε να εισέλθουν στο Webex μέσω του ΠΣΔ. Οι μαθητές ακολουθούν απλώς το σύνδεσμο ψηφιακής τάξης που τους στέλνει ο εκπαιδευτικός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος, σε δηλώσεις τους στην ΕΡΤ αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί «εκτιμούν ότι άμεσα πρέπει να αναβαθμιστεί το ΠΣΔ, να βρεθούν εναλλακτικές ηλεκτρονικές λύσεις και να σταματήσει το υπουργείο να λέει πράγματα που δεν απηχούν την αλήθεια».