Ανατροπή με τον αγιασμό στα σχολεία: Η Εκκλησία ζητά να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού στα σχολεία την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού, δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία εξαιτίας του ότι εκείνη την ημέρα όλοι οι ιερείς έχουν αυξημένες υποχρεώσεις στους ναούς.

Η Εκκλησία ζητά να γίνει αγιασμός στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η Εκκλησία θα προτείνει ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, δηλαδή η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων.

«Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 θα έχουν λειτουργίες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες», είπε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Την ημερομηνία του αγιασμού ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, με την ακόλουθη δήλωση:

Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου

Υπενθυμίζεται ότι με σημερινές της δηλώσεις στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο ζήτημα του αγιασμού λέγοντας: “Ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο θα γίνει εφέτος ο αγιασμός στα σχολεία“.