Αρχική Καλοκαιρινός Οδηγός Επιβίωσης Απλές αλλά σωτήριες συμβουλές για ένα ασφαλές καλοκαίρι με τα παιδιά

Απλές αλλά σωτήριες συμβουλές για ένα ασφαλές καλοκαίρι με τα παιδιά

Γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα σε παιδιά.;

Εγκαύματα και θερμοπληξία από τον καυτό ήλιο, πνιγμοί στη θάλασσα και σε πισίνες, τροφικές δηλητηριάσεις, είναι μεταξύ των κυριότερων κινδύνων του καλοκαιριού. Την ευθύνη όμως των παιδιών την έχουμε εμείς οι μεγάλοι κάτω από μια συνήθως χαλαρή επίβλεψη.

Η θάλασσα και η πισίνα είναι πηγή ευχαρίστησης, δροσιάς και ψυχαγωγίας για τα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα είναι ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους του καλοκαιριού. Τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται μόνα τους κοντά σε νερό ούτε για μια στιγμή. Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, σε παιδιά κάτω των 14 χρονών παγκοσμίως. Είτε βρίσκονται στο μπάνιο στο σπίτι, είτε σε πισίνα ή στη θάλασσα, πρέπει πάντοτε να τα επιβλέπει ένας ενήλικας. Κανείς δεν θα πρέπει να αναλαμβάνει την εποπτεία περισσότερων των δύο παιδιών. Μετά από φαγητό, δεν συστήνεται να πηγαίνει κάποιος αμέσως για κολύμπι (60 λεπτά ανάπαυση).

Επιπρόσθετη φροντίδα χρειάζονται τα παιδιά από τα ηλιακά εγκαύματα διότι μπορεί να προκαλέσουν εκτεταμένη καταστροφή της επιδερμίδας, αφού είναι πολύ πιο ευάλωτα στις βλαβερές επιδράσεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου είναι η κυριότερη αιτία καρκίνου του δέρματος. Εγκαύματα που προκαλούνται λόγω υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο να παρουσιάσει κάποιος καρκίνο του δέρματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση σύμφωνα με την οποία τα παιδιά μπορούν να πάθουν ηλιακό έγκαυμα μέσα σε 15 έως 20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο. Επίσης η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη για το δέρμα, τα μάτια αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα. Δεν εκθέτουμε καθόλου στην ηλιακή ακτινοβολία μωρά έως 6 μηνών.

Χρησιμοποιούμε αντηλιακά με φίλτρα UVA και UVB και με δείκτη προστασίας (SPF) 25 και άνω. Εφαρμόζουμε 30’ πριν από την έκθεση στον ήλιο, έστω και αν έχει συννεφιά και τα ανανεώνουμε κάθε 2 ώρες, καθώς και μετά την έξοδο από το νερό. Φοράμε στα παιδάκια ανοικτόχρωμα ρούχα που καλύπτουν το σώμα, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter