Απολαμβάνουν τα παιδιά σας τα δραστήρια παιδικά χρόνια που τους αξίζουν;

Τα παιδιά γεννιούνται προγραμματισμένα για γνώση και είναι αμέτρητες οι ικανότητες που πρόκειται να αποκτήσουν στην πορεία των ετών. Βασίζονται, όμως, στους φροντιστές τους προκειμένου να αναπτύξουν τα σωστά εφόδια που θα τους οδηγήσουν σε μια υγιή και επιτυχημένη ζωή. Το πώς θα αναπτυχθεί ο εγκέφαλος του κάθε παιδιού επηρεάζεται σημαντικά από τις εμπειρίες του, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής.

Εμείς κάναμε για εσάς την απαραίτητη έρευνα και ξεχωρίσαμε την ιδανική δραστηριότητα ανά ηλικιακή ομάδα, ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας παιδί.

Η καλύτερη παιδική δραστηριότητα για παιδιά 1 έτους

Τα πολύ μικρά παιδάκια του ενός έτους βρίσκονται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα που αρχίζουν για πρώτη φορά να εμφανίζουν την προσωπικότητά τους. Μπορεί ήδη να περπατούν ή μπορεί να μπουσουλούν πολύ γρήγορα από το ένα μέρος στο άλλο. Ίσως να λένε “μαμά” ή “μπαμπά”. Μπορεί, επίσης, να λατρεύουν να τους διαβάζετε βιβλία την ώρα του μπάνιου. Είναι πάντως αυτή η κρίσιμη στιγμή που απορροφούν και μαθαίνουν απίστευτα πράγματα, αν τους δώσουμε την ευκαιρία.

Είναι, λοιπόν, αυτή η κατάλληλη στιγμή για να τα φέρουμε σε επαφή με ένα βρεφικό τρίκυκλο.

Δεν έχετε ξανακούσει για τα βρεφικά τρίκυκλα; Αφήστε μας να σας εξηγήσουμε!

Παρέχοντας ασφάλεια, άνεση και σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη, τα βρεφικά τρίκυκλα μπορούν να βοηθήσουν το μωρό σας να αναπτύξει πολύτιμες ικανότητες. Επιλέγοντας ένα εκπαιδευτικό τρίκυκλο αντί για το παθητικό καρότσι, θα παρακολουθήσετε τις πρώτες προσπάθειες του μωρού σας να κάνει πετάλι με ασφάλεια, να κινεί το τιμόνι και να κατακτά εμπειρίες από τα ερεθίσματα γύρω του, από πολύ μικρή ηλικία και μέχρι τα 3 έτη -ίσως και παραπάνω.

Τι λένε οι γιατροί;

Σύμφωνα με την δρ. Rachel Coley, MS, OT/L, εργοθεραπεύτρια και ιδρύτρια του CanDoKiddo.com, τα τρίκυκλα smarTrike ενθαρρύνουν το παιδί να κάνει πετάλι, κάτι που αποτελεί εξαιρετική “τροφή” για το μυαλό του, αφού έτσι ενθαρρύνεται σε αρμονικές κινήσεις που παρέχουν άριστη επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών του σώματός του, αλλά και των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου του:

“Ως παιδιατρική εργοθεραπεύτρια ξέρω πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζουμε τις πρώτες μηχανικές ικανότητες, καθώς τα παιδιά εξασκούνται και εξασκούνται, ξανά και ξανά. Το χαρακτηριστικά των προϊόντων smarTrike επιτρέπουν στους γονείς να παρέχουν διάφορα επίπεδα στήριξης, σύμφωνα με τις ανάγκες που κάθε φορά έχει το παιδί, καθώς αναπτύσσεται. Αυτή η ελαστικότητα κάνει την εκμάθηση μια άκρως θετική εμπειρία για τα μικρά.”

Τα προϊόντα smarTrike έχουν πατενταριστεί διεθνώς με χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο παιδικό προϊόν, όπως εύκολη πηδαλιούχηση με ένα χέρι και την δυνατότητα εναλλαγής του ελέγχου ανάμεσα στον γονέα και το παιδί, επιτρέποντάς σας να αποφασίζετε ποιος θα έχει τον έλεγχο του πατινιού, καθώς το παιδί αναπτύσσεται και βελτιώνει τη χρήση του.

Η καλύτερη παιδική δραστηριότητα για παιδιά 2 ετών

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν και αποζητούν περισσότερη ατομική ανεξαρτησία, στο μυαλό μας έρχονται τα πατίνια, ως το απόλυτα διασκεδαστικό μέσω μεταφοράς κάθε νηπίου. Αυτά μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος και δυνατότητες, ωστόσο εσείς πρέπει να επιλέξετε ένα πατίνι που θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια (επιλέξτε πατίνια με 3 ρόδες) και εκείνο που θα επιτρέπει στο παιδί σας να το χρησιμοποιεί, όσο μικρό κι αν είναι, διαθέτοντας ένα ειδικό καθισματάκι, για μεγαλύτερη ευκολία. Θα ξετρελαθείτε όταν δείτε τα μικρά του ποδαράκια να προσπαθούν να κάνουν το πατίνι να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα!

Αργότερα, αυτό το φοβερό τρίκυκλο θα μεγαλώσει μαζί με το παιδί σας και θα γίνει ένα κανονικό πατίνι, στο οποίο το παιδί θα πρέπει να στέκεται όρθιο, αποκτώντας έτσι μία ακόμα ικανότητα.

Η καλύτερη παιδική δραστηριότητα για παιδιά 3 ετών

Το να παραμένουν δραστήρια τα παιδιά είναι κάτι που συχνά δυσκολεύει τους γονείς. Με όλες αυτές τις εναλλακτικές ψυχαγωγίας που είναι διαθέσιμες πίσω από τις οθόνες και στο διαδίκτυο, μπορεί να είναι δύσκολο κάποιες φορές να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βγουν έξω, να τρέξουν και να χρησιμοποιήσουν το σώμα τους.

Με τα ολόδικά τους ποδήλατα, όμως, έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν δραστήρια, αλλά και να εξασκήσουν σημαντικές μηχανικές δεξιότητες, όπως το να κρατούν ισορροπία, να κινούν το τιμόνι, να συντονίζουν τα μάτια με τα χέρια, να κάνουν πετάλι, αλλά και να αποκτούν πραγματική αίσθηση ανεξαρτησίας.

Με τα ποδήλατα, τα παιδιά αποκτούν και πολύτιμες κοινωνικές δεξιότητες. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός, ότι δραπετεύουν από τις εθιστικές οθόνες. Όταν παίζουν έξω με το ποδήλατό τους, τα παιδιά σας αναπόφευκτα θα ξεκινήσουν αγώνες ταχύτητας με άλλους μικρούς ποδηλάτες, θα κάνουν νέους φίλους και θα μάθουν να μοιράζονται το ποδήλατό τους με τα αδέλφια τους και τους γείτονες.

Λίγα λόγια για τα ποδήλατα ισορροπίας

Τα ποδήλατα ισορροπίας αποτελούν ένα σχετικά νέο “παιχνίδι” για παιδιά, το οποίο έχει κερδίσει σημαντικό μέρος της αγοράς. Είναι επίσης γνωστά ως ποδήλατα χωρίς πετάλια, ενώ ξεχωρίζουν για τη χαμηλή τους σόλα και το εξίσου χαμηλό τιμόνι. Με τον τρόπο αυτό, βοηθούν το παιδί να επικεντρωθεί στη -θεωρητικά- πιο σημαντική δεξιότητα που απαιτεί ένα ποδήλατο: την ισορροπία.

Χάρη στο μικρό και απλό τους σχέδιο, πολλά παιδιά βρίσκουν ευκολότερο το να μάθουν σε αυτά τα ποδήλατα, συγκριτικά με τα κλασικά ποδήλατα με πετάλια και βοηθητικές ρόδες. Οι βοηθητικές ρόδες δίνουν στο παιδί μία εσφαλμένη αίσθηση επιτυχίας, γιατί δεν του διδάσκουν πραγματικά πώς να ισορροπεί. Το αποτέλεσμα είναι το παιδί να δυσκολεύεται έπειτα, στη μετάβαση στο κανονικό ποδήλατο, όταν έρθει αυτή η ώρα.

Η καλύτερη παιδική δραστηριότητα για μέσα στο σπίτι

Κάποιες φορές αναγκάζεσαι να μείνεις στο σπίτι και να αναζητήσεις νέους, διασκεδαστικούς τρόπους για να κρατήσεις τα παιδιά απασχολημένα. Και μάλιστα, χωρίς να γίνουν ζημιές και καταστροφές εύθραυστων αντικειμένων! Τα παζλ -τα έχουν βαρεθεί. Τις κατασκευές με τουβλάκια -επίσης. Το ίδιο και τη ζωγραφική και τις κατασκευές. Και ναι, έρχεται κάποτε η στιγμή που και η τηλεόραση… πρέπει να κλείσει!

Τι απομένει; Είναι ένα παιδικό τραμπολίνο εσωτερικού χώρου μια πραγματικά θαυματουργή συσκευή που μπορεί να κρατήσει το παιδί απασχολημένο, με ασφάλεια, για ώρες; Είναι. Αλλά πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει περισσότερο συνδεθεί με εξωτερικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με μελέτη της NASA, πάντως, 10 λεπτά τραμπολίνο καθημερινά αποτελούν καλύτερη γυμναστική από 30 λεπτά τρεξίματος!

Το τραμπολίνο βελτιώνει τη χώνεψη, την κυκλοφορία του αίματος, την ενεργοποίηση των εσωτερικών οργάνων, τη λεμφική δραστηριότητα, ενώ δυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η καλύτερη κυκλοφορία οξυγόνου στον εγκέφαλο των παιδιών σας μπορεί να τα βοηθήσει να βρίσκονται σε περισσότερη εγρήγορση, να νιώθουν αναζωογονημένα και να ενισχύσει την αυτοσυγκέντρωσή τους. Η αυξημένη κυκλοφορία οξυγόνου ενεργοποιεί, επίσης, την έκλυση ενδορφινών -των νευροδιαβιβαστών που μειώνουν το στρες και το άγχος και ενισχύουν το αίσθημα χαράς!

Συμπερασματικά

Εν κατακλείδι, έχουμε να πούμε, ότι τα προϊόντα smarTrike πραγματικά αξίζουν! Με 15 χρόνια εμπειρίας στα μικρά παιδιά και περισσότερα από 80 βραβεία στην κατηγορία του παιχνιδιού, αυτή είναι η μάρκα που πραγματικά αξίζει να μπει στην οικογένειά σας και να συνοδεύει την ανάπτυξη του παιδιού σας. Και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν με γοργούς ρυθμούς και μεταβαίνουν από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο, με τα smarTrike θα λαμβάνουν εφόδια και θα αναπτύσσουν δεξιότητες καθ’όλη την διάρκεια των νηπιακών τους χρόνων.

Αναζητήστε τα προϊόντα smarTrike στους παρακάτω εμπόρους:

Moustakas

Mothercare-ELC