Αποχαιρετάμε το 2018 με 5 δωρεάν δραστηριότητες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (29-30/12)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τόπο οικογενειακής διασκέδασης και τις φετινές γιορτές. Φωτεινές εγκαταστάσεις, παγοδρόμιο πάνω στο Κανάλι, τρία πανύψηλα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Αγορά και πολλά άλλα συνθέτουν το εορταστικό σκηνικό. Πάνω του ξετυλίγονται παραμύθια, ξεδιπλώνονται παιχνίδια, ξεχύνονται μουσικές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει, όπως πάντοτε, κάτι για τον καθένα.

Το Infokids.gr σας παρουσιάζει 5 πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες δωρεάν δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακώς το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Παιδιά, ραντεβού στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να ζήσουμε αξέχαστες γιορτές γεμάτες φως, δημιουργικότητα, εκπλήξεις, μουσική και πολλές στιγμές αυθεντικής διασκέδασης!

Athens Disco Kidz: Βρέχει γκλίτερ & χιονίζει ντισκομπάλες!

Χιονοθύελλα χαράς και διασκέδασης προβλέπεται φέτος τα Χριστούγεννα στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Χιονίζει ντισκομπάλες! Η ομάδα της Athens Disco Kidz προσκαλεί παιδιά και γονείς σε ένα πάρτι με τον DJ Palov να παίζει Χριστουγεννιάτικα χορευτικά μουσικά κομμάτια και να μιξάρει παλιά αγαπημένα με νέους ήχους. Μαζί, παιχνίδια φαντασίας, dance battles, χορογραφίες, κατασκευές γεμάτες glitter και ομαδικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Ανακαλύψτε στο video mapping party τους πρωταγωνιστές των Χριστουγέννων και διασκεδάστε μαζί τους!

Πότε: Σάββατο 29/12 | 18.00-20.00

ΦΑΡΟΣ

Για παιδιά 4-8 ετών και τους γονείς τους

Έως 80 παιδιά και 80 γονείς, με προεγγραφή εδώ

Το χαρτί… γιορτάζει!

Αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα είδη χαρτιών επαναχρησιμοποιούνται και φορούν τα γιορτινά τους! Λεπτές λωρίδες από χαρτί περιτυλίγονται ευφάνταστα μεταξύ τους, με κύριο εργαλείο τα χέρια και την επινοητικότητα, ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες της χαρτοπλεκτικής. Μέσω της τεχνικής paper quilling, κάθε συμμετέχων θα μεταμορφώσει τις χαρτολωρίδες του, σε πρωτότυπα γιορτινά στολίδια, γιορτινές μπάλες, χριστουγεννιάτικες κάρτες, γούρια και ημερολόγια για το νέο έτος.

Ευπρόσδεκτα όλα τα είδη χαρτιού από τους συμμετέχοντες. Πότε: Σάββατο 29/12  17.00-18.30 & 18.30-20.00

Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους, έως 30 άτομα (παιδιά και γονείς) ανά εργαστήριο με σειρά προτεραιότητας

Christmas Games

Το βράδυ που ο Άγιος Βασίλης κοιμόταν τα ξωτικά άφησαν τις δουλειές τους και στήσανε παιχνίδια στην αυλή. Από τα πολλά γέλια ο Άγιος Βασίλης ξύπνησε να δει τι γίνεται… και τι να δει; Όλα τα ξωτικά παίζανε μαζί. Εκείνη τη στιγμή ο Άγιος Βασίλης προβληματίστηκε και αναρωτήθηκε μήπως τα ατομικά δώρα δεν δίνουν τη χαρά που βρίσκεται στα ομαδικά παιχνίδια. Έτσι, λοιπόν, παρέα με τα ξωτικά έρχεται στο Ξέφωτο και στήνει πολλά παιχνίδια για τα παιδιά.

Πότε: Σάββατο  29/12 | 11.00-13.00

Για παιδιά 4–12 ετών (ανοιχτή συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας)

 

Γιρλαντοϊστορίες

Μαγικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και γιρλάντες από χαρτόνι που συνδέονται με κόλλα και ταινίες, περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες να τα διακοσμήσουν με το δικό τους τρόπο, χρησιμοποιώντας χρώματα, ρετάλια υφασμάτων και χαρτιών. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν το δικό τους μοναδικό στολίδι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και την δική τους γιρλάντα για τον Άγιο Βασίλη.

Πότε: Κυριακή  30/12 | 11.30-14.30

Με σειρά προτεραιότητας, έως 30 συμμετοχές


Τύπωσε τη δική σου ευχή

Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μεταξοτυπίας και καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες εκτυπώνουν τη δική τους ευχετήρια κάρτα με την τεχνική της μεταξοτυπίας και στη συνέχεια, με τη βοήθεια των καλλιγράφων, διατυπώνουν την ευχή τους για τις γιορτές!

Πότε: Κυριακή 30/12 | 17.00-20.00

Για παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους & ενήλικες 
(έως 50 συμμετοχές ανά ώρα με σειρά προτεραιότητας)

 

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000