Αργεί η έγκριση του εμβολίου της Moderna σε εφήβους -Γιατί, όμως;

Αργεί η έγκριση του εμβολίου της Moderna σε εφήβους -Γιατί, όμως;

Περισσότερος χρόνος θα απαιτηθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων προκειμένου να αξιολογήσει τη δράση και τις επιπτώσεις του εμβολίου με τεχνολογία mRNA, της Moderna, στους εφήβους. Αργεί, λοιπόν, η έγκριση.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή από την ίδια την φαρμακευτική εταιρεία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ενημερώθηκε πως η FDA θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει την αξιολόγησή της όσον αφορά τη χρήση του εμβολίου της για την Covid-19 σε εφήβους 12-17 ετών.

Η FDA (Food and Drug Administration) ενημέρωσε την Moderna ότι η αξιολόγηση μπορεί να μην ολοκληρωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2022.

Τι βάζει φρένο στην έγκριση της FDA;

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στεφάν Μπανσέλ ήταν αισιόδοξος. Είπε στο πρακτορείο Reuters ότι με βάση τις συζητήσεις που είχε με την FDA, πίστευε ότι θα δινόταν έγκριση για το εμβόλιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ωστόσο η εταιρεία πληροφορήθηκε ότι η FDA χρειάζεται επιπρόσθετο χρόνο. Στόχος της να αποτιμήσει τις πρόσφατες διεθνείς αναλύσεις σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Πρόκειται για μια σπάνια παρενέργεια που χτυπά κυρίως νεαρούς άνδρες.

Οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: 16χρονος μαθητής βίασε δύο συμμαθήτριές του – Τι συνέβη

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το Μεταλυκειακό Έτος  – Τάξη Μαθητείας 

Άκης Πετρετζίκης: “Θέλω ηρεμία στο σπίτι – Αυτό βρήκα στη γυναίκα μου!”