Αθηνά Λινού για παρελάσεις: Ορθό το μέτρο, αλλιώς θα θρηνήσουμε θύματα

Στην ματαίωση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η κυρία Λινού χαρακτήρισε σωστό το μέτρο της ακύρωσης των παρελάσεων, τονίζοντας, ότι ναι μεν είναι ένας εθνικός εορτασμός που μιλά στην καρδιά όλων των Ελλήνων, ωστόσο είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι αποστάσεις.

«Οι οπλίτες θα υπακούσουν τα παιδιά όχι. Πώς θα φτιάξεις αποστάσεις 2 μέτρων στις παρελάσεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Και πρόσθεσε: «Οι γονείς θα πάνε να δουν τα παιδιά τους και θα συνωστισθούν για να τα καμαρώσουν. Θα έχουμε έναν εορτασμό, που είναι σημαντικός ο εθνικός εορτασμός και μιλάει στην καρδιά όλων των Ελλήνων, αλλά μετά θα θρηνήσουμε θύματα».

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την ακύρωση των παρελάσεων στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η απόφαση, όπως διευκρίνισε, ήταν του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την καθαρίστρια στο Γυμνάσιο Αχαρνών

Επίσης, η κυρία Λινού αναφέρθηκε στο περιστατικό καθαρίστριας που εργάζεται σε Γυμνάσιο των Αχαρνών και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

«Το πιο λογικό θα ήταν να μπει σε καραντίνα η συγκεκριμένη κυρία και να απολυμανθεί τo σχολείο. Εάν υπάρχουν κρούσματα δεν πρέπει να πάνε τα συγκεκριμένα παιδιά σχολείο και δεν πρέπει να λειτουργούν τα τμήματά τους. Δυστυχώς τέτοια φαινόμενα θα έχουμε συχνά», είπε σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.