Αυτά είναι τα δικαιώματά μας όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο

Στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μπορείς να ταξιδέψεις έξυπνα και φθηνά, επωφελούμενος από τις μειωμένες τιμές των αεροπορικών ναύλων στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, λόγω των αυξημένων επιλογών σε εταιρείες και παρεχόμενες υπηρεσίες.

Με μία προϋπόθεση: Να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου για να μπορείς να τα διεκδικείς!

Είτε αγοράζεις το εισιτήριό σου ηλεκτρονικά είτε το προμηθεύεσαι από την αεροπορική εταιρεία είτε μέσω πρακτορείου, πρέπει προηγουμένως: Να διαβάζεις προσεκτικά τους Γενικούς Όρους Μεταφοράς της εταιρείας, ώστε να αποφύγεις τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις και να γνωρίζεις τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σου. Αν δεν είσαι βέβαιος/η για κάτι, ζήτησε να σου υποδείξουν πού υπάρχει η σχετική γραπτή πληροφορία.

Είναι σκόπιμο να γνωρίζεις:
● Πόση ώρα νωρίτερα οφείλεις να βρίσκεσαι στο αεροδρόμιο.
● Πόσες αποσκευές δικαιούσαι να έχεις μαζί σου και με ποιό ανώτατο βάρος.
● Πόσο επιβαρύνεσαι σε περίπτωση υπέρβασης του βάρους.

Πρέπει ακόμη:

Να συγκρίνεις τους γραπτούς όρους και τις πληροφορίες κατά την κράτηση του εισιτηρίου με τους όρους και τα ατομικά στοιχεία που αναγράφονται ή επισυνάπτονται στο εισιτήριο.

Να βεβαιώνεσαι για την ορθή αναγραφή των προσωπικών σου στοιχείων (ονοματεπώνυμο, αριθμός διαβατηρίου κλπ.), πριν από την ολοκλήρωση της κράτησης.

Να ενημερώνεσαι εγκαίρως για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που απαιτούνται ανάλογα με τον προορισμό σου (π.χ. visa, χρονική ισχύς του διαβατηρίου).

Να ελέγχεις, σε περίπτωση ηλεκτρονικής συναλλαγής, αν συμβάλλεσαι απευθείας με την αεροπορική εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της ή με πρακτορείο, οπότε μπορεί να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy