Αττική: Αυτά τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο λόγω παγετού και χιονόπτωσης (8/1)

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών με πιθανό παγετό και χιονόπτωση και κατόπιν συστάσεων της Περιφέρειας Αττικής ακολουθεί η λίστα των σχολείων των Δήμων της Αττικής που θα είναι κλειστά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα, σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, απέστειλε επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, στην οποία, τονίζει την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε στην ασφάλεια των μαθητών».

Tι δήλωσε η Ρένα Δούρου για τη λειτουργία των σχολείων

Ψευδή χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τα δημοσιεύματα κατά τα οποία όλα τα σχολεία της περιφέρειας θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη, με απόφασή της.

«ΠΡΟΣΟΧΗ, ψευδής είδηση: ΔΕΝ υπάρχει απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία. Για κάθε Δήμο αποφασίσει η εκάστοτε δημοτική Αρχή συνεκτιμώντας τις προβλέψεις και τις συνθήκες που επικρατούν», αναφέρει η κ. Δούρου σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο, ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Δήμος Βύρωνα

Με απόφαση του Δημάρχου Βύρωνα και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια) του Δήμου μας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λογω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η λειτουργία των Παιδικών Σταθμών δεν θα ανασταλεί και η παρουσία των παιδιών σε αυτούς είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονέων.

Δήμος Ελευσίνας –Ασπροπύργου- Μαρκοπούλου – Μεσογαίας – Λαυρεωτικής- Μεγαρέων

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών με πιθανό παγετό και χιονόπτωση και κατόπιν συστάσεων της Περιφέρειας Αττικής, αύριο Τρίτη 08 Ιανουαρίου τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μαρκοπούλου – Μεσογαίας -Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Αχαρνών, Κρωπίας.

Δήμος Ηρακλείου

Κλειστά τα σχολεία αύριο στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Με απόφαση του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου, και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, κυρίως εκείνων που πάνε μόνα τους στο σχολείο και τυχόν να έχουν προβλήματα στην μετακίνησή τους εξαιτίας των αυριανών καιρικών συνθηκών, όλα τα σχολεία της Α’Βαθμιας και Β’Βάθμιας εκπαίδευσης της πόλης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Ζωγράφου

Δήμος Μεταμόρφωσης

Δήμος Νέας Ιωνίας

Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει ότι τα σχολεία στο Μαρούσι θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου λόγω της χιονόπτωσης και ειδικότερα λόγω της εκδήλωσης παγετού στο οδικό δίκτυο, πεζόδρομους, δρόμους και αυλειους χώρους κ.λ.π. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι γονείς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη μεταφορά των παιδιών.

Δήμος Νίκαιας Ρέντη

Το κλείσιμο των σχολείων όχι όμως και των παιδικών σταθμών ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Όπως έγραψε: «Πάρα το γεγονός ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν έχουν ακόμα πλήρως εκδηλωθεί, αντιλαμβάνομαι ότι γονείς και μαθητές πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα για την αυριανή ημέρα. Στην Άνω Νεάπολη έχει ήδη ξεκινήσει ελαφριά χιονόπτωση και δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνεκτιμώντας όλες αυτές τις παραμέτρους, αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων για αύριο Τρίτη 8/01.Οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερωθούν να βρίσκονται στα σχολεία τους προκειμένου να ζεσταθούν οι αίθουσες και να είναι έτοιμες την Τετάρτη να υποδεχτούν τα παιδιά. Οι παιδικοί σταθμοί (που η λειτουργία τους είναι δυνητική και δεν υπάρχουν απουσίες) θα παραμείνουν ανοιχτοί για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που εργάζονται.

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Με απόφαση του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοι σταθμοί του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας θα παραμείνουν κλειστοί αύριο Τρίτη 8/1/2019, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, λαμβάνοντας υπόψη το υπ. αριθμ. 5164/ 7-01-2019 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής “Περί της ανάγκης προληπτικής διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων αναγκών (παγετός και ενδεχομενως χιονόπτωσης κατά την διάρκεια της νυχτας ) αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 08/01/2019 τα σχολεία Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου.

Δήμος Πεντέλης

Τη διακοπή λειτουργίας την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, τωνΣχολικών Μονάδων και των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πεντέλης ανακοίνωσε ο δήμαρχος εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (παγετός-χιονόπτωση) και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.

Δήμος Βριλησσίων

Αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων  την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Βριλησσίων.

Δήμος Σπετσών

Δήμος Σαλαμίνας

Με απόφαση Δημάρχου Σαλαμίνας θα είναι κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δήμος Αλίμου

Αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία του Δήμου Αλίμου (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω του αναμενόμενου έντονου ψύχους και του παγετού.

Δήμος Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευης ανακοινώνει ότι αύριο Τρίτη 8/1 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία και όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί της πόλης, λόγω του αναμενόμενου ιισχυρού πρωινού παγετού.

Δήμος Νέας Σμύρνης

Μετά από εξέταση όλων των πιθανών ενδεχομένων, αποφασίστηκε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Νέας Σμύρνης, για προληπτικούς λόγους, να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8-1-2019. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Παπάγου Χολαργού

Αποφασίζουμε, για λόγους πρόληψης, τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Θα παρακαλούσαμε τους γονείς για τη δική τους ασφάλεια και την ασφάλεια των παιδιών τους, εάν έχουν τη δυνατότητα, να τα πάνε στους σταθμούς, μετά τις 09:00. Η απόφαση αυτή πάρθηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών μας, λόγω πιθανής χιονόπτωσης, αλλά κυρίως λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού.

Δήμος Κηφισιάς

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστές όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί για λόγους προληπτικούς και
ασφάλειας και ενόψει τουλάχιστον παγετού .Στους εργαζόμενους γονείς που επιθυμούν , ο Δήμος Κηφισιάς θα χορηγήσει σχετικές βεβαιώσεις.

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης

Μετά από νεότερη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης από της αρμόδιες αρχές, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που θα ξεκινήσουν σήμερα 22:00, με πιθανό παγετό και χιονόπτωση, αύριο Τρίτη 08 Ιανουαρίου, οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές. Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Σαρωνικού:

Λόγω των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως ανακοινώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών αποφασίζουμε ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΟΛΟΙ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σαρωνικού.

Δήμος Παλλήνης:

Ο Δήμαρχος Παλλήνης αποφάσισε τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να προφυλαχθούν μαθητές και γονείς από τους άνω κινδύνους των κατά την μετακίνησή τους, που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευσή και την αποχώρησή τους στα εν λόγω σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Δήμος Παιανίας:

Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8/1. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Διονύσου

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της δημιουργίας παγετού, για προληπτικούς λόγους και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου και μεθαύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία του δήμου Διονύσου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν, επίσης, οι δημοτικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Ωρωπού

Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, κατά την οποία θα επικρατήσουν ισχυρές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, αύριο Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού, θα παραμείνουν κλειστοί.

Δήμος Μαραθώνα και Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας-Πικερμίου την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και των Δημάρχων. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018 στον Δήμο Μαραθώνα (Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Βαρνάβα) ενώ για τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου δεν είναι ακόμα κάτι οριστικό, μια και η απόφαση αναμένεται να παρθεί αύριο.

Δήμος Αρτέμιδας – Σπάτων

Με απόφαση του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτρη Μάρκου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ..

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας την Τρίτη 8/1/2019.

Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της χαμηλής θερμοκρασίας, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 ,οι παιδικοί σταθμοί καθως και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημου μας θα παραμείνουν κλειστά .

Δήμος Χαλανδρίου

Λόγω του παγετού, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χαλανδρίου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Ηλιούπολης

Όπως ενημέρωσε o ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στην συγκεκριμένη περιοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου . Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της δημιουργίας παγετού, για προληπτικούς λόγους και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία του Δήμου Ηλιούπολης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά.Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά και είναι στη διακριτική ευχέρεια των γονέων για να πάνε τα παιδιά”.

Δήμος Γαλατσίου

Αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία του Γαλατσίου θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ!
Οι ειδικές συνθήκες με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η προβλεπόμενη διαρκής χιονόπτωση της αποψινής νύχτας και η πιθανότητα δημιουργίας παγετού μας αναγκάζουν για προληπτικούς λόγους να κρατήσουμε ΚΛΕΙΣΤΑ τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Γαλατσίου, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.
Σημειώνεται ότι οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, εκτός αν υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Δήμος Φυλής:

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ανακοινώνει ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται ,εξαιτίας του καιρικού φαινομένου που πλήττει τη χώρα, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων του Δήμου Φυλής για αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019., Εκτός των Παιδικών Σταθμών του Δήμου που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δμος Δάφνης Υμηττού

Τα σχολεία του Δήμου αύριο θα είναι κλειστά!

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου

Με απόφαση του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια των μαθητών από το ψύχος, την αποφυγή ατυχήματος λόγω του παγετού που ενδέχεται να αναπτυχθεί, αλλά και εξαιτίας αδυναμίας προσέλευσης εκπαιδευτικών που μένουν εκτός του Δήμου.Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι γονείς. Η προσέλευση και η αποχώρηση των παιδιών προς και από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα γίνει με προσωπική ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων.

Δήμος Καισαριανής

Με απόφαση του Δημάρχου Καισαριανής όλα τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά αύριο 8-1-2019 λόγω της επικινδυνότητας στις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που μπορεί να υπάρξει από πιθανή κακοκαιρία τις πρωινές ώρες (χιονόπτωση και παγετός )

Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δήμος Πετρούπολης

Δήμος Χαϊδαρίου

«Εξαιτίας των Καιρικών Φαινομένων, αποφασίζουμε το κλείσιμο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου τουλάχιστον για την 8/1/2019 με γνώμονα την προστασία της σχολικής κοινότητας και την αποφυγή μετακινήσεων.»

Δήμος Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της πόλης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.