Αυτοί είναι οι 13 κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να βρίσκονται αναρτημένοι σε κάθε σπίτι με παιδιά

Πολλοί γονείς θέτουν τους κανόνες στο σπίτι και απαιτούν την υπακοή των παιδιών τους. Τα μεγαλώνουν σ’ ένα περιβάλλον με «μη» χωρίς να εξηγούν γιατί το συγκεκριμένο απαγορεύεται. Συχνά, το αιτιολογούν με τις φράσεις «το είπε η μαμά , «όχι αυτό, δεν αρέσει του μπαμπά» ή «στο απαγορεύω, γιατί έτσι». Τα παιδιά με τη σειρά τους, άλλες φορές υπακούν, παρόλο που δεν καταλαβαίνουν το λόγο και άλλες φορές αντιδρούν, μέχρι μια τιμωρία ή μια υποχώρηση των γονιών τους να δημιουργήσει μια διαφορετική αντίδραση.

Η ψυχολόγος Υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Μαρία Παπαδοπούλου, ανήρτησε το Facebook, μια έξυπνη αφίσα υπό τον τίτλο το “Το σπίτι της κυρίας Ηρεμίας” όπου περιλαμβάνει κωδικοποιημένα τους 13 κανόνες που πρέπει να τηρούν τα παιδιά στο σπίτι τους για το κοινό καλό της οικογένειας.

Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε τους κανόνες αυτούς σε ένα εμφανές σημείο στο σπίτι σας που να μπορεί το παιδί να τους βλέπει. Η συμμετοχή του στους κανόνες είναι πολύ σημαντική καθώς θα έχει ένα κίνητρο παραπάνω να τους υπακούσει, αφού ήταν παρών στην θέσπιση τους.

Αυτοί είναι οι 13 κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται σε κάθε σπίτι με παιδιά

  1. Ακούμε τις συμβουλές των γονιών μας
  2. Μιλάμε ευγενικά
  3. Κάνουμε ησυχία, όταν κάποιος ξεκουράζεται

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy