Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύσετε τα μάλλινα μέχρι τον επόμενο χειμώνα

Με αυτά τα πολύ απλά tips θα αποθηκεύσετε τα μάλλινα ρούχα σας χωρίς να πάθουν τίποτα μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των μάλλινων ρούχων παίζει το πλύσιμο και το στέγνωμά τους. Τις περισσότερες φορές τα μάλλινα καταστρέφονται, επειδή κάνετε λαθάκια είτε στο πλύσιμο είτε στο στέγνωμα.

Πλύσιμο: Πριν μπείτε στη διαδικασία να τα αποθηκεύσετε μια και καλή και να βγάλετε τα καλοκαιρινά σας, πλύνετε στο χέρι όλα τα μάλλινα που είναι φορεμένα. Δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε μάλλινα (ή οποιαδήποτε ρούχα) που έχουν φορεθεί.

Σε μια λεκάνη ρίξτε χλιαρό νερό και μαλακτικό και τρίψτε τα απαλά. Στραγγίστε τα ελαφρώς με τα χέρια σας και απλώστε τα οριζοντίως πάνω στην απλώστρα σας. Καλό είναι πριν τα απλώσετε να βάλετε μια στεγνή πετσέτα πάνω στην απλώστρα και πάνω στην πετσέτα να τοποθετήσετε τα μάλλινα ώστε να μην κρεμάσουν. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να μη χτυπάει ο ήλιος τα μάλλινα ενώ στεγνώνουν.

Αποθήκευση: Για να τα αποθηκεύσετε θα χρειαστείτε αεροστεγείς πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες θα τα βοηθήσουν να μη χάσουν τον όγκο τους, κάτι που σίγουρα θα συμβεί αν τα στοιβάξετε το ένα πάνω στο άλλο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.