Ο αγώνας τους έπιασε τόπο και τώρα ανοίγουν φτερά για καλή σταδιοδρομία.
Είναι μεγάλη η χαρά των παιδιών που όχι μόνο πέρασαν με τις βαθμολογίες τους στις φετινές Πανελλήνιες αλλά θεωρούνται και πρώτοι στην κατηγορία τους στη σχολή τους και στο πεδίο τους. Ξεχωρίζουν πολλά παιδιά άλλα έχουν ήδη κάνει τη δική τους γνωστοποίηση και άλλα κρατάνε μυστική την επίδοσή τους. Όμως σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που τα στήριξαν αξίζουν πολλά μπράβο γιατί αγωνίστηκαν ξενύχτισαν και φυσικά τα περισσότερα πλήρωσαν με πολύ κόπο την επιτυχία τους. Όσο για τους γονείς ναι ήταν υποστηρικτές τους αλλά και χρηματοδότες της προσπάθειας ας μην το ξεχνάμε.
Ανάμεσα στα παιδιά που πήραν καλές βαθμολογίες είναι δύο δίδυμα κορίτσια από το Βόλο που διακρίθηκαν στις φετινές Πανελλήνιες και φιλοδοξία τους είναι οι ιατρικές σχολές.
Άλλωστε έχουν και παράδοση στην οικογένεια αφού είναι οι κόρες του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου, Παύλου Μαλινδρέτου,. Οι δίδυμες, Ιωάννα και Βασιλική Μαλινδρέτου, πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες, πιάνοντας τα 17.500 και 17.000 μόρια αντίστοιχα.

Οι μαθήτριες του 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου, που φαίνεται ότι ακολουθούν τα… χνάρια του μπαμπά, επέλεξαν τον κλάδο της υγείας και ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο βήμα τους.
Άλλη μια γυναικεία προσωπικότητα η Γιάννα Γκαγιάννη μηχανικός των ελικοπτέρων Απάτσι με 19.360 μόρια έπιασε την κορυφή των ΕΠΑΛ και φυσικά η ευτυχία της δεν κρύβεται.
Είναι επιλοχίας που υπηρετεί ως μηχανικός ελικοπτέρων σε μονάδα της Λάρισας κατάφερε μετά την φοίτησή της στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας να συγκεντρώσει 19.360 μόρια στις Πανελλήνιες. Ο λόγος για την Τάνια Γκαγιάννη η οποία, έπιασε την κορυφή στα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας.

Ένας μαθητής με 19.500 μόρια είναι στην κορυφή της ιατρικής και δεν κρύβει τη χαρά του. Το είχε στόχο και το πέτυχε. Ο λόγος για τον Δημήτρη Τσιλιμπάρη ο οποίος είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγο μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών: «Νομίζω “τσίμπησα” πρωτιά. Δεν το περίμενα. Μου αρέσει να βοηθάω τους συνανθρώπους μου, ειδικά σε κρίσιμες και έκτακτες ανάγκες».

Κι επειδή οι φιλοδοξίες δεν σταματούν ειδικά όταν είναι παιδιά ένας μαθητής και νυν φοιτητής με 18.400 φιλοδοξεί τι άλλο; να γίνει πολιτικός.
Δεν αγχώθηκε είχε πρόγραμμα στόχευσε ψηλά και τα κατάφερε. Ο Γιώργος Λαχανόπουλος, ένας από τους αριστούχους των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.400 μόρια, εξασφαλίζοντας έτσι τη δυνατότητα να επιλέξει από τις κορυφαίες σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου. Με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, ο νεαρός υποψήφιος δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει τη νέα του ακαδημαϊκή πορεία, έχοντας θέσει υψηλούς στόχους για το μέλλον.

Και μια έκπληξη για μαθητή που έχει ξενική καταγωγή και κατάφερε να περάσει στους πρώτους στη χώρα μας και σε ελληνικό πανεπιστήμιο. Πρόκειται για την Ενχούι Παν: Η μαθήτρια με καταγωγή από την Κίνα που έγραψε 19.080 μόρια στις Πανελλήνιες 2025. Έχει μεγαλώσει στο Βόλο και θέλει να σπουδάσει στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

