Δεν έστειλαν οι γονείς τους μαθητές στα σχολεία σε Φθιώτιδα και Σητεία Λασιθίου φοβούμενοι τα αυξημένα κρούσματα

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε να ανοίξει σήμερα τα σχολεία σε όλη την επικράτεια, ακόμα και στις λεγόμενες κόκκινες περιοχές, ωστόσο οι γονείς, κυριευμένοι από το άγχος για τα πολλά κρούσματα του Covid-19, δεν είχαν την ίδια άποψη και σε κάποιες περιπτώσεις λειτούργησαν αυτοβούλως.

Έτσι, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ανθήλης, με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κανένας γονιός δεν έστειλε σήμερα τα παιδιά του στο σχολείο: «Καταγγέλλουμε ότι η Δομή του Δημοτικού σχολείου – Νηπιαγωγείου  άνοιξε εν μέσω γενικευμένου lock down λόγω των προσφάτων κρουσμάτων κορονοϊού στο χωριό μας, κανένα παιδί, κανένα νήπιο καμίας εθνότητας, καμίας φυλής κανενός χρώματος δεν πήγε στη σχολική Δομή σήμερα Δευτέρα 11/01/2021. Έλεος ας πρυτανεύσει η λογική σε αυτό το Κράτος!», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους και, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μάριο Μπούτση, έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδρούν, αφού, όπως ο ίδιος λέει η απόφαση της κυβέρνησης δεν έλαβε υπόψη τις σοβαρές αδυναμίες του συστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτση, μέχρι και το πρωί της Δευτέρας, κανείς στην Διεύθυνση του Σχολείου δε γνώριζε ποια παιδιά – μαθητές Ρομά νοσούν ή είναι σε καραντίνα ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. «Η απάντηση έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα, ενώ και η αστυνομία όπως μας λέει βασίζεται στην υπευθυνότητα του καθενός να μη στείλει άρρωστο παιδί σχολείο», είπε μιλώντας στο lamiareport.gr και πρόσθεσε: «Εμείς δε λέμε ότι θα το στείλει κάποιος επειδή είναι ανεύθυνος, αλλά επειδή δεν έχει καταλάβει, δε γνωρίζει και δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς κάποιοι το περνούν τελείως ασυμπτωματικά. Ποιος θα προστατεύσει το δικό μου το παιδί και στη συνέχεια την οικογένειά μου;».

Αντίστοιχη η εικόνα και στο Δημοτικό Παλαικάστρου στην Σητεία Λασιθίου, όπου οι γονείς αποφάσισαν να μην στείλουν τα παιδιά τους το σχολείο, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα μαθήματα θα γίνονται αυτή την εβδομάδα με απόφαση της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω τηλεκπαιδευσης.

Επιπλέον, ούτε ο δημοτικός παιδικός της περιοχής άνοιξε γιατί η μια υπάλληλος είναι άρρωστη (όχι με Covid-19) και η άλλη σε καραντίνα.