Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: “Είπαμε στους γονείς ότι θα πάμε σε εισαγγελέα” (video

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: "Είπαμε στους γονείς ότι θα πάμε σε εισαγγελέα" (video

Ακόμη και με αφαίρεση της γονικής μέριμνας/επιμέλειας των ανήλικων τέκνων τους είναι δυνατόν να βρεθούν αντιμέτωποι οι γονείς από την Αλιστράτη Σερρών, που αρνούνται να στείλουν τα τέσσερα παιδιά τους στο σχολείο, επειδή διαφωνούν με τα μέτρα προστασίας των self-tests και της μάσκας που είναι υποχρεωτικά για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Κινδυνεύουν με αφαίρεση γονικής μέριμνας

Σέρρες: Παρέμβαση εισαγγελία για τους γονείς αρνητές - Κινδυνεύουν με αφαίρεση γονικής μέριμνας

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση, το παραπάνω μέτρο μπορεί να διαταχθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί σοβαρή παράβαση ή αδυναμία των γονιών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και επιπλέον διακριβωθεί ότι επίκειται κίνδυνος για τη σωματική ή ψυχική υγεία των τέκνων.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών έδωσε εντολή να διεξαχθεί κοινωνική έρευνα στην οικία της οικογένειας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες, υπό τις οποίες ασκείται η μέριμνα/επιμέλεια των παιδιών από τους γονείς. Η έρευνα ανατέθηκε σε δημόσια κοινωνική υπηρεσία με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και τα συμπεράσματά της θα προσκομιστούν στην Εισαγγελία για να αποφανθεί για το τι μέλλει γενέσθαι.

Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών: “Είπαμε στους γονείς ότι θα πάμε σε εισαγγελέα”

«Εμείς προσεγγίσαμε το θέμα παιδαγωγικά, με τον συντονιστή παιδαγωγικής ευθύνης, με τις δομές. Προσπαθούσαμε να πείσουμε την οικογένεια ότι πρέπει να προσέλθουν τα παιδιά», είπε στον ΣΚΑΙ ο Στέλιος Ρίζος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σχετικά με την απόφαση γονιών της περιοχής να μην στέλνουν, από πέρσι την Άνοιξη, στα παιδιά τους στο σχολείο καθώς αρνούνται να τα υποβάλλουν σε έλεγχο για τον κορωνοιό και να τους φορέσουν μάσκα.

«Εμείς επικοινωνήσαμε με την οικογένεια. Και με την μητέρα και με τον πατέρα πριν 20 ημέρες και παραπάνω και τους είπαμε ότι η έσχατη λύση θα είναι να απευθυνθούμε σε εισαγγελείς», τόνισε.

«Το ένα παιδί, που είχαμε εμείς στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είχε προμηθευτεί από το σχολείο με την συνεργασία του Δήμου, και τάμπλετ και του έγινε σύνδεση με το ίντερνετ. Έμπαινε, δεν ξέρουμε πόσο παρακολουθούσε, αλλά έμπαινε στα μαθήματα. Τουλάχιστον αυτό έχουμε από το σχολείο», ανέφερε και πρόσθεσε πως στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, ήρθε στο σχολείο, παρέλαβε τα βιβλία του αλλά δεν εμφανίζεται στα μαθήματα.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε μια ιδιότυπη σχολική διαρροή» επεσήμανε αναφέροντας πως ωστόσο είναι γνωστό που βρίσκονται τα παιδιά καθώς υπήρχαν καθημερινές, συχνές επικοινωνίες με την οικογένεια.

«Αυτοί είχαν τις δικές τους απόψεις. Συγκροτημένη βέβαια οικογένεια αλλά οι απόψεις των γονιών αφήνουν τα παιδιά εκτός σχολείου», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της – Τι φώναζε όταν τη συνέλαβαν

Τα εξ αποστάσεως μαθήματα “απογειώνουν” την μάθηση και εκμηδενίζουν τις αποστάσεις!

Νέα προγράμματα σπουδών: Τα οφέλη για τους μαθητές – Ο ρόλος του πολλαπλού βιβλίου