Δήμος Ν. Σμύρνης: Έντονες αντιδράσεις στα social media για τις πινακίδες «Παίζουμε χωρίς να ενοχλούμε»

Για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο έρχεται ο Δήμος Ν. Σμύρνης, αφού χρήστες των social media δημοσιεύουν τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίες με ταμπέλες σε διάφορα σημεία της περιοχής, οι οποίες καλούν τα παιδιά να παίζουν ήσυχος.

Πιο συγκεκριμένα, σε μία πινακίδα, τοποθετημένη σε κολώνα σε πεζόδρομο, διαβάζουμε: «Απαγορεύεται η μπάλα, τα ποδήλατα, οι αθλοπαιδιές, τα rollers και τα skateboard», ενώ σε μία άλλη γράφει «Παίζουμε χωρίς να ενοχλούμε: Απαγορεύεται καθ’όλες τις ώρες του 24ωρου το ποδόσφαιρο στις πλατείες και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους» -αναφέρεται, μάλιστα, και το σχετικό ΦΕΚ του 1996.

Απαγορεύεται να είσαι παιδί!!!
Όταν πλέον απαγορεύεται και το παιχνίδι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Την…

Δημοσιεύτηκε από Χαρούμενο Δημοτικό στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Με το που κυκλοφόρησαν οι εικόνες αυτές στα social media ένα κύμα αντίδρασης ξεσηκώθηκε, με τους χρήστες να κατακεραυνώνουν τον Δήμο με ειρωνικά σχόλια λέγοντας π.χ. «Και γιατί δεν βάζει μια πινακίδα -απαγορευονται τα παιδια- να τελειώνουμε;», «Έχει φτιάξει ο δήμος κάποια εγκαταστάση για κάποιον που θέλει να κάνει κάτι απ’ όλα αυτά;» ή «Στις πλατείες θέλουμε μόνο τραπέζια να τζιράρουν.» και «Και πού θα παίξουν ποδόσφαιρο τα παιδιά δηλαδή; Στο σαλόνι;».

Η απορία πολλών είναι εύλογη, για το κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρχει ένα τέτοιο ΦΕΚ, ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι (τυγχάνοντας και κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής), παρά τις πινακίδες, τα παιδιά –τουλάχιστον μέχρι πριν την πανδημία- παίζουν ελεύθερα μπάλα στις πλατείες, κάνουν ποδήλατα και skate, χωρίς ποτέ να τους έχει γίνει η παραμικρή παρατήρηση.

Όσο παραμένουν αυτές οι πινακίδες, βέβαια, παραμένει και η απειλή κάποιου θερμοκέφαλου αστυνομικού που θα αποφασίσει να εφαρμόσει τον νόμο…