Δύο νέα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε Γυμνάσιο της Μαγνησίας εξοργίζουν και προβληματίζουν

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που καταγράφονται στα σχολεία και προβληματίζουν για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

Χαμός σε Γυμνάσιο του Αλμυρού με 2 περιστατικά bullying σε διάστημα μόλις 48 ωρών

Αναστατώθηκε εκ νέου η σχολική κοινότητα Γυμνασίου στον Δήμο Αλμυρού, μετά από δύο περιστατικά σχολικού εκφοβισμού που έλαβαν χώρα σε διάστημα μόλις 48 ωρών.

Στο πρώτο περιστατικό, που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, γυμνό άφησε από τη μέση και κάτω μαθητή της πρώτης τάξης Γυμνασίου της περιοχής του Αλμυρού, 14χρονος που φοιτά στην τρίτη τάξη του εν λόγω σχολείου, με τη μητέρα του πρώτου και τη διεύθυνση του Γυμνασίου να καταγγέλλουν το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία το διερευνά αναφέρει το e-thessalia.gr.

Η υπόθεση αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, με την εισαγγελέα ανηλίκων να αναλαμβάνει τον χειρισμό της, ενώ αναμένεται να κληθούν οι γονείς του μαθητή που φέρεται να προέβη στην παραπάνω πράξη, ο ίδιος, αλλά και οι κηδεμόνες μαζί με το θύμα της επίθεσης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κατά την ώρα του διαλείμματος σε απόμερο σημείο της αυλής του σχολείου, βρισκόταν μια ομάδα παιδιών, τα οποία αστειεύονταν μεταξύ τους.

Του κατέβασαν το παντελόνι και το εσώρουχο

Ξαφνικά ο μαθητής της Γ’ τάξης, άρπαξε και κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο, ενός παιδιού της Α’ τάξης, την ώρα που οι καθηγητές βρισκόταν σε άλλο σημείο του προαύλιου.

Το παιδί απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς, ενώ άμεσα ενημερώθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος κάλεσε τους γονείς του μαθητή της Γ’ τάξης και τον ίδιο για εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν για «πλάκα» και πως δεν υπήρχε κάποια κακή πρόθεση κατά του παιδιού της πρώτης τάξης. Ωστόσο, δεν γλίτωσε την τιμωρία από μέρους του διευθυντή και των εκπαιδευτικών, αφού του επιβλήθηκε διήμερη αποβολή.

Η μητέρα του θύματος, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού υποβάλλοντας έγκληση, με το θέμα να διερευνάται από τις ΑρχέςΠηγές αναφέρουν πως στο περιστατικό συμμετείχε και ένας από τους τρεις μαθητές οι οποίοι κατηγορήθηκαν πριν από λίγους μήνες για εκφοβισμό κατά συμμαθητή τους ηλικίας 12,5 ετών, με το θέμα τότε να έχει λάβει πανελλήνιες διαστάσεις.

Ήδη ο μαθητής της Γ’ τάξης τιμωρήθηκε με διήμερη αποβολή, ενώ χαρακτηρίζεται από τη σχολική κοινότητα ως αρκετά «ζωηρός» λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα επεισόδια εντός του Γυμνασίου.

Του έσπασαν τα γυαλιά

Δεν πέρασαν, ωστόσο, λίγες ώρες και στο σχολείο σημειώθηκε προχθές ένα δεύτερο γεγονός εκφοβισμού, στο οποίο πρωταγωνίστησε ένας από την ομάδα των παιδιών που είχαν καταγγελθεί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα φέρεται να άρπαξε τα γυαλιά που φορούσε το ηλικίας 12,5 αγόρι που είχε πέσει θύμα και στο πρόσφατο παρελθόν και να τα πάτησε μέχρι να σπάσουν. Προκλήθηκε νέα αναστάτωση στο Γυμνάσιο εξαιτίας αυτού, με τους γονείς του παιδιού να του αγοράζουν άλλο ζευγάρι και το θέμα να παραπέμπεται στη διεύθυνση και στον Σύλλογο διδασκόντων.

Προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες

Δεν θα μείνουν αναπάντητα γεγονότα σχολικού εκφοβισμού τονίζει σε δήλωσή του στη «Θ» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δρ. Σωκράτης Σαβελίδης. Όπως αναφέρει: «Νέα γεγονότα στη σχολική κοινότητα ταράσσουν το ήρεμο κλίμα, έχοντας συνέχεια άλλων περιστατικών που τα θεωρούσαμε ως λήξαντα.

Γεγονότα βίας, σχολικού εκφοβισμού και σκληρής συμπεριφοράς απέναντι σε μαθητές θα αντιμετωπίζονται από τη σχολική κοινότητα με παιδαγωγικούς τρόπους, αλλά δεν θα αποκλείουμε και την προσφυγή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας, όταν αυτά τα προβλήματα αφορούν απρεπείς συμπεριφορές σε βάρος της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών μας. Και εμείς και το σχολείο διερευνούμε τα γεγονότα, με τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων να προβαίνουν στις κατάλληλες ενέργειες και σύντομα θα υπάρξει και αντίδραση και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες θα δώσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου η δίκη του (video)

Ο μικρός Σωκράτης νίκησε τον καρκίνο, γνώρισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ και σκόραρε στην Τούμπα (video)

Μακρή: «Το Υπουργείο Παιδείας κινητοποιείται για την αντισεισμική προστασία στην εκπαίδευση»