Δύο “πολύχρωμες” ιδέες, ώστε τα μικρά σας να το ρίξουν στη δουλειά!

Μερικές φορές είναι τα μικρά πράγματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά.

To Johnson’s γνωρίζει ότι η διασκέδαση των παιδιών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρόλο που κάθε ηλικία έχει διαφορετικές δυνατότητες και προτιμήσεις, μερικές φορές μπορούμε να προσαρμόσουμε αγαπημένες δραστηριότητες σε διάφορες φάσεις της παιδικής ηλικίας.

Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε σήμερα δύο “πολύχρωμες” ιδέες, ώστε τα μικρά σας να το ρίξουν στη δουλειά! Είναι ιδανικές για να διασκεδάσουν τα παιδιά, να εξελίξουν τη δημιουργικότητά τους και να τονώσουν την ανάπτυξή τους. Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η χρήση χρωμάτων και διαφορετικών υφών ενισχύει την ανάπτυξη των παιδιών.

Χλαπάτσα και Χρωματιστή άμμος

Ας το κάνουμε!

Χλαπάτσα:  Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε στο σπίτι και ιδανική για να περάσετε ώρες παίζοντας, αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη! Θα χρειαστείτε μόνο: 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο και λίγο χρώμα. Για το χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέμπερα, χρώμα που ξεβγάζεται ή χρωστική ουσία για τρόφιμα. Αρχικά ανακατεύετε, με ένα κουτάλι, το καλαμποκάλευρο και το νερό σε ένα πλαστικό δοχείο. Στη συνέχεια, προσθέτετε το χρώμα σιγά-σιγά, μέχρι το μείγμα να έχει την επιθυμητή απόχρωση για εσάς. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε γκλίτερ για μια λαμπερή πινελιά! Συνεχίζετε ζυμώνοντας το μείγμα με τα χέρια σας, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η διασκέδαση ξεκινά!

Χρωματιστή άμμος: Για να παίξετε με τη χρωματιστή ”άμμο”, χρειάζεστε μόνο αλάτι και χρωστική ουσία για τρόφιμα. Ρίξτε το αλάτι σε διαφορετικά μπολ, προσθέστε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας χρώματα σε κάθε ένα από αυτά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώστε τα σε λαδόκολλα και αφήστε τα να στεγνώσουν όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα, με τη χρωματιστή άμμο, θα μπορείτε να κάνετε διασκεδαστικά σχέδια και ζωγραφιές, να γεμίσετε χρωματιστά μπουκάλια ή να τη χρησιμοποιείτε ως καμβά.

Για περισσότερες ιδέες ώστε να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας, επισκεφτείτε το website του Johnson’s και τον λογαριασμό του στο Facebook.