“Εγώ αγοράζω δώρα στα παιδιά μου του Αγ. Βαλεντίνου, γιατί αυτά είναι ο έρωτας της ζωής μου”

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα ζευγάρια. Τα ερωτευμένα, τα παντρεμένα, τα ζευγάρια που είναι πολύ ή λίγο καιρό μαζί.

Αφιερωμένη σε όσους αγαπούν και αγαπιούνται! Μια μαμά, όμως, παραδέχεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου δεν θα πάρει δώρο στο σύζυγό της, αλλά στα παιδιά της, επειδή αυτά είναι ο έρωτας της ζωής της.

Διαβάστε την ιστορία της και πείτε μας αν συμφωνείτε μαζί της:

«Είμαι παντρεμένη με τον άντρα μου τα τελευταία 10 χρόνια και δεν γιορτάσαμε ΠΟΤE την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ποτέ δεν μπορέσαμε να μπούμε σε αυτό το “γλυκανάλατο” ύφος και χαρακτήρα της ημέρας αυτής. Δεν προσφέραμε ποτέ ο ένας στον άλλο λουλούδια, σοκολάτες ή κάρτες. Αλλά από τότε που γίναμε γονείς, δεν μπορούμε να συγκρατηθούμε! Γιορτάζουμε την αγάπη για τα παιδιά μας κάθε 14 Φεβρουαρίου, δίνοντάς τους διάφορα δώρα.

Όταν ήμουν πιο μικρή, θυμάμαι κάθε φορά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η μητέρα μου ετοίμαζε μπισκότα σε σχήμα καρδιάς, τα έβαζε σε ένα κόκκινο κουτί και τα άφηνε πάνω στο τραπέζι να με περιμένουν μετά το σχολείο. Τα δώρα της δεν ήταν ποτέ μεγάλα. Μια φορά στο δημοτικό μου πήρε μια αποκριάτικη στολή. Καθώς μεγάλωνα, μου έπαιρνε κάποιο ρούχο ή ένα μικρό αξεσουάρ. Και δεν με ένοιαζε που δεν ήταν κάτι μεγάλο ή πολύ ακριβό. Ένιωθα πολύ όμορφα που η μαμά μου εκείνη την ημέρα, την ημέρα της αγάπης, σκεφτόταν εμένα.

Στην εφηβεία μου δεν είχα κανένα αγόρι (όταν μεγαλώνεις με τρία αδέρφια αυτά γίνονται), οπότε του Αγίου Βαλεντίνου ένιωθα κάπως μοναχικά. Όλη την ημέρα έβλεπα τις φίλες μου να λαμβάνουν λουλούδια, σοκολάτες και να σχεδιάζουν με ανυπομονησία την απογευματινή τους βόλτα.

Τα συμβολικά δώρα που μου έφτιαχνε, λοιπόν, η μαμά μου μου θύμιζαν, ότι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει να κάνει μόνο με την… ρομαντική αγάπη. Είναι γιορτή για κάθε είδους αγάπη. Την αγάπη της φίλης σου, των συνεργατών σου, των αδερφών σου, του παιδιού σου. Και είμαι σίγουρη. Η μητέρα μου δεν ήξερε, ότι κάνοντάς μου δώρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκινούσε μια οικογενειακή παράδοση.

Όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, μου αρέσει να φτιάχνω με τα παιδιά μου διάφορα στολίδια, παιχνίδια ή κάρτες για τον Άγιο Βαλεντίνο.  Βάζουμε στο τραπέζι χαρτιά, κόλλες, γκλίτερ, στολίδια και καταλήγουμε να έχουμε ένα πάτωμα γεμάτο κομμένες, χάρτινες καρδούλες. Ψήνουμε, επίσης, μερικά μπισκοτάκια ή φτιάχνουμε μαζί εύκολα κέικς.

Και την μεγάλη ημέρα, όταν γυρίζουν στο σπίτι από το σχολείο, όπως ακριβώς και η μαμά μου, τους έχω αφήσει δωράκια πάνω στο τραπέζι. Πάντα αγοράζω κάτι φθηνό και τα παιδιά μου γουρλώνουν τα μάτια τους, καθώς σκίζουν το κόκκινο περιτύλιγμα. Είναι ευγνώμονες για την μικρή αυτή έκπληξη στην μέση του χειμώνα και φωνάζουν “ευχαριστώ” χωρίς καν να τους το ζητήσω.

Τα δώρα δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αλλά ελπίζω τα παιδιά μου να θυμούνται αυτή την παράδοση και να τη συνεχίσουν και στις δικές τους οικογένειες.  Επειδή, το να δείχνεις στα παιδιά σου λίγη extra αγάπη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάτι το οποίο δεν θα ξεχάσουν ποτέ, το ίδιο και εσείς!».