Έκκληση προς τους μαθητές: “Αναστολή μαθημάτων και καραντίνα σημαίνει ότι μένω σπίτι όλη την μέρα”

Η Ροδόπη είναι μια από τις περιοχές της χώρας που λόγω αύξησης των κρουσμάτων έχει τεθεί σε καθεστώς τοπικού lockdown. Πολλά τμήματα και σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει λόγω εμφάνισης κρουσμάτων ενώ τα υπόλοιπα σχολεία λειτουργούν κανονικά μέχρι νεοτέρας.

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Μαριγούλα Κοσμίδου, απευθύνει έκκληση στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους μέσω Facebook για το πόσο σημαντικό είναι να μην κυκλοφορούν και να παραμένουν σπίτι τους τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης όταν τα τμήματά τους ή τα σχολεία τους αναστέλλουν τη λειτουργία τους και να μην βγαίνουν βόλτες σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η έκκληση της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητά μας παιδιά

Η αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας αποφασίζεται μετά από εμφάνιση στο αντίστοιχο τμήμα ή σχολείο επιβεβαιωμένου κρούσματος μαθητή που ήρθε σε επαφή με τους συμμαθητές τους το τελευταίο 48ωρο ή εκπαιδευτικού που δίδαξε στο συγκεκριμένο τμήμα τουλάχιστον 2 ώρες κατά το τελευταίο διήμερο τους μαθητές τους . Αυτόματα όλοι οι εμπλεκόμενοι (μαθητές και εκπαιδευτικοί) θεωρούνται στενές επαφές και τίθενται σε καραντίνα.
ΜΕΝΩ σπίτι μου και ΔΕΝ κάνω επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Μένω σπίτι μου και ΔΕΝ πηγαίνω στην αγορά.
Μένω σπίτι μου και ΔΕΝ έρχομαι σε επαφή με άλλους βάζοντας σε κίνδυνο την υπόλοιπη δημόσια υγεία.
Δεν είχαν όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συμπτώματα.
Όλοι μας μπορεί να είμαστε φορείς. Όλοι μας μπορεί να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων. Παρακαλώ να επιδείξετε ωριμότητα, υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση και συνέπεια.
Ζητώ από την θέση της Διευθύντριας ΔΔΕ Ροδόπης να τηρήσετε τις εντολές των υγειονομικών και εκπαιδευτικών ώστε να μην είμαστε εμείς, η εκπαιδευτική κοινότητα, αυτή που θα συμβάλλει στην περεταίρω επιδείνωση της κατάστασης.
Η Διευθύντρια ΔΔΕ Ροδόπης
Κοσμίδου Μαριγούλα

To post της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης