Έκτακτη είδηση: 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Στα 695 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην ειδική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών στο Υπουργείο Υγείας από τον Λοιμωξιολόγο, κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

To προφίλ των ασθενών

Σήμερα ανακοινώθηκαν  71 νέα κρούσματα. Πλέον, νοσηλεύονται 114, 35 διασωληνωμένοι ενώ οι ασθενείς που εξέπνευσαν είναι 17 με μέση ηλικία τα  76 ετη, 29 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

Οι νοσούντες νοσηλεύονται σε 28 περιφερειακές ενότητες, με τα περισσότερα από αυτά στην Αττική. Από τα 695 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άντρες, το 75% έχει ηλικία από 18 έως 64 έτη και το 21% είναι μεγαλύτεροι των 65 ετών. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη και μεταξύ αυτών υπάρχει μόνο μία γυναίκα.

17 νεκροί

Από τους 17 νεκρούς, οι 14 είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 έτη. Ήταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

8-10.000 χιλιάδες έχουν προσβληθεί στη χώρα σύμφωνα με εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα τα συνολικά κρούσματα στη χώρα, με βάση το μαθηματικό μοντέλο, υπολογίζονται σε 8.000-10.000.

Πόσα παιδιά έχουν προσβληθεί στη Ελλάδα;

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν βαριά περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι τα παιδιά παρουσιάζουν ηπιότερα συμπτώματα από ό,τι οι ενήλικες και στην χώρα μας ένα ποσοστό του 3% με 4%  παιδιών διαγνώστηκε με κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε.

Τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Πριν την ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα τον λόγο πήρε  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φονικού ιού και ανακοίνωσε τα εξής:

2058 συνολικά οι κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό 

2015 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού