“Έμεινε 2 ώρες χωρίς νερό. Τον είδαν και δεν βοήθησαν. Δεν θέλει να μπει ξανά σε σχολικό”: Ξεσπούν οι γονείς του 6χρονου

Ξέσπασαν οι γονείς του 6χρονου Τριαντάφυλλου που ξέχασαν κλειδωμένο, για δύο ώρες μέσα στο λεωφορείο, ο οδηγός και η συνοδός. Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου

“Το παιδί θυμάται ανθρώπους που το είδαν και δεν το βοήθησαν”

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησαν την Τρίτη οι γονείς του παιδιού, το οποίο οδηγός και συνοδός είχαν ξεχάσει μέσα σε σχολικό λεωφορείο για δύο ώρες, στον Ασπρόπυργο.

Η μητέρα και ο πατέρας του παιδιού μίλησαν για την περιπέτεια που βίωσαν εκείνοι και ο μικρός, λέγοντας πως «Το παιδί θυμάται τα πάντα, θυμάται την διαδρομή, θυμάται ταμπέλες, θυμάται την στροφή που πήρε το λεωφορείο, θυμάται ανθρώπους που δεν το βοήθησαν».

“Έμεινε τόσες ώρες χωρίς νερό…Δεν θέλει να ξαναμπεί σε σχολικό”

«Το παιδί δεν είχε νερό, το είχε πιει το νερό που είχε μαζί του από το πρωί. Έμεινε δύο ώρες μόνο του στο λεωφορείο», είπαν οι γονείς και συμπλήρωσαν πως «δεν θέλει να μπει ξανά στο σχολικό λεωφορείο ούτε έχει πάει στο σχολείο από την ημέρα του περιστατικού».

Η μητέρα που καρδιοχτύπησε για δύο ώρες, μη γνωρίζοντας που βρίσκεται ο μικρός, ανέφερε ότι «το λεωφορείο άργησε την προηγούμενη ημέρα και ο οδηγός μας είπε πως υπήρχε μια αναστάτωση. Με αυτό ερχόταν το μικρότερο παιδί μας από το νηπιαγωγείο. Το λεωφορείο αυτό ανέλαβε να φέρνει και τα μεγαλύτερα παιδιά, που θα έμεναν στο ολοήμερο σχολείο και θα σχολούσαν αργότερα από τα άλλα».

Ο 6χρονος Τριαντάφυλλος έχει τραυματιστεί ψυχολογικά

Η δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννα Παναγοπούλου επεσήμανε πως «ήταν τραυματικό αυτό που βίωσε το παιδί, που λίγες ημέρες πριν είχε αρχίσει να πηγαίνει στο σχολείο.

Δεν είναι «αποσκευές» τα παιδιά. Αυτοί δεν είδαν καν λίστα, ποια παιδιά είχαν να παραδώσουν, ποιοι πρέπει να τα παραλάβουν. Το λεωφορείο στάθμευσε σε μια περιοχή του Ασπροπύργου, με όλη την παραβατικότητα που έχει η περιοχή».

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η γιαγιά του Τριαντάφυλλου περίμενε να παραλάβει το εγγονάκι της. Είναι περασμένες 16.00 ωστόσο το σχολικό δεν έχει φανεί. Το παιδί κατά τις 16.30 δεν είχε έρθει ακόμα που είναι ο προβλεπόμενος χρόνος. Η γιαγιά καλεί τους γονείς του παιδιού.

«Ήμουν Σαλαμίνα και περίμενα πως και πως το καραβάκι για να έρθω», λέει ο πατέρας του.

Ο χρόνος κυλά και η αγωνία κορυφώνεται. Ο θείος του παιδιού πηγαίνει μέχρι το σχολείο εκεί όπου θα βρει την τελευταία εκπαιδευτικό στην πόρτα.

«Του λέει ότι όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο».

Γείτονες και συγγενείς έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και αναζητούν το παιδί.

«ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΑΜΕ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ»

Οι γονείς καλούν πρώτα την αστυνομία ενώ μετά κόπων και βασάνων βρίσκουν το τηλέφωνο του οδηγού ο οποίος τους αποκρίνεται με περίσσια βεβαιότητα ότι «όλα τα παιδιά έχουν κατέβει».

Έχουν συμπληρωθεί δύο ώρες από την εξαφάνιση του παιδιού τους, με όλους τους ιθύνοντες να τους εξηγούν πως όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΟΔΗΓΟΣ & ΣΥΝΟΔΟΣ

Ο 45χρονος οδηγός και η 60χρονη συνοδός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

«Αυτό που ισχυρίστηκαν είναι ότι το παιδί είχε ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα και κατά τον έλεγχο ήταν στην τελευταία, πίσω πίσω στη γωνία και δεν το είδανε», λέει ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής.

«Ακόμα κι αν κοιμόταν, έπρεπε η συνοδός να πάει πίσω να κοιτάξει κάτω από τα καθίσματα. Έπρεπε να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα», λέει η μητέρα του 6χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Νόνη Δούνια: Οι τρυφερές ευχές στον 17χρονο γιο της και η cool φωτό τους μαζί (εικόνες)

Εικόνες ντροπής στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω: Έξωση στους μαθητές και λουκέτα στο σχολείο του Ζαμπέτα

Σοκάρει περιστατικό bullying σε σχολείο του Πύργου: Μπούκαραν στο προαύλιο και χτύπησαν μαθητή γυμνασίου

Προσοχή! Αυτό το προϊόν που διαφημίζεται ευρέως ΔΕΝ έχει καμία έγκριση από τον ΕΟΦ