Ένας δάσκαλος ζήτησε από τους μαθητές του να ψάξουν και να φέρουν ό,τι νιώθουν να αγαπούν -Τι λέτε να έφεραν;

Ένα υπέροχο κείμενο, το οποίο αξίζει να διαβάσουμε όλοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, δημοσίευσε πρόσφατα στον προσωπικό του λογαριασμό ο χρήστης του Facebook κ. Σωτήρης Καλκατζάκος, το οποίο στόχο έχει να δώσει στα παιδιά να καταλάβουν τι σημαίνει πραγματικά να αγαπάμε κάποιον ή κάτι:

Ένα παιδί ρώτησε τον δάσκαλό του: Τι είναι αγάπη;
Ο δάσκαλος σκέφτηκε ότι η σοφή ερώτηση που έκανε το παιδί πρέπει να πάρει μια σωστή απάντηση. Ζήτησε από τους μαθητές του να ψάξουν και να φέρουν οτιδήποτε αισθάνονται ότι το αγαπούν.
Τα μικρά παιδιά έτρεξαν έξω, και όταν επέστρεψαν ο δάσκαλος είπε: Θέλω να μου δείξετε τι βρήκατε.
Ο πρώτος μαθητής είπε: έφερα αυτό το λουλούδι… δεν είναι όμορφο…
Τότε ένας άλλος μαθητής είπε: Έφερα αυτό το πουλάκι που βρήκα σε μια φωλιά… Αγαπώ αυτά τα μικρά μωρά τόσο πολύ..
Και όλοι οι μαθητές έδειχναν τι μάζεψαν απο το προαύλιο του σχολείου… εκτός απο ενα κοριτσάκι δεν είχε φέρει τίποτα να δείξει.
Ο δάσκαλος την κάλεσε: Δεν έχεις βρει τίποτα που μπορείς να αγαπήσεις;
Η μαθήτρια απάντησε: Συγγνώμη κύριε, είδα τα λουλούδια και μια όμορφη πεταλούδα γεμάτη χρώματα να κάθεται σε ένα λουλούδι… αγαπώ τα λουλούδια, έτσι δεν μπόρεσα να τα κόψω…
Είδα ένα μωρό στη φωλιά, αγαπώ τα πουλιά, είδα το θλιμμένο βλέμμα της μητέρας του πουλιού και κατέβηκα απο το δέντρο…
Έτσι έφερα μαζί μου τη γλυκιά μυρωδιά των λουλουδιών, την ελευθερία των πεταλούδων και την ευγνωμοσύνη που είδα στα μάτια της μητέρας του πουλιού. Πώς μπορώ να σας δείξω τι έφερα;
Ο δάσκαλος ευχαρίστησε την μαθήτρια, και είπε στα αλλά παιδιά, ότι αυτό που αγαπάμε δεν είναι τρόπαιο, είναι αυτό που κουβαλάει ο καθένας μας στη καρδιά του.
Η αγάπη είναι κάτι που νιώθεις, αλλά πρέπει να είμαστε ευαίσθητοι για να την νιώσουμε την αγάπη.