«Ενεργοί Μπαμπάδες»: Το μήνυμα του Αντώνη Κανάκη για τη συνεπιμέλεια των παιδιών

Οι “Ενεργοί Μπαμπάδες” εγκαινίασαν την διαδικτυακή τους καμπάνια στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την αναγκαιότητα θέσπισης της συνεπιμέλειας και την προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών που οι γονείς τους έχουν χωρίσει.

Στο διαφημιστικό video πρωταγωνιστεί ο γνωστός παρουσιαστής και μπαμπάς δυο παιδιών, Αντώνης Κανάκης, που στηρίζει θερμά την πρωτοβουλία ώστε να θεσπιστεί η συνεπιμέλεια που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών από χωρισμένους γονείς.

Η θέση του Αντώνη Κανάκη για την συνεπιμέλεια

«Γνωρίστηκα με τους «Ενεργούς Μπαμπάδες» μέσα στην καραντίνα όταν με προσέγγισαν για να στηρίξω τη δράση τους. Εκτίμησα πολύ τους ίδιους, τις αγωνίες τους, τον στόχο τους, τη διάθεσή τους να προστατέψουν πρωτίστως τα παιδιά και το ότι παλεύουν ως απλοί γονείς χωρίς κανενός άλλου είδους στήριξη. Το σποτ αυτό ελπίζω να βοηθήσει στο να γίνει γνωστή η προσπάθειά τους και οι στόχοι τους. Είτε έχουμε την τύχη να μην αντιμετωπίζουμε στις οικογένειές μας ανάλογα προβλήματα, είτε όχι, όσοι συμφωνείτε με το μήνυμα παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε το.»

Δείτε το σποτ των Ενεργών Μπαμπάδων

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ήδη προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση της συνεπιμέλειας τέκνων μετά το διαζύγιο. Αναμένεται εντός των επόμενων ημερών το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για το Οικογενειακό Δίκαιο και εκτιμάται ότι ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.