Επιστροφή στο σχολείο με μάσκα ή χωρίς; Την απόφαση στη Φλόριντα παίρνουν οι γονείς

Επιστροφή στο σχολείο με μάσκα ή χωρίς: Την απόφαση στη Φλόριντα παίρνουν οι γονείς

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στις ΗΠΑ, η σύσταση τόσο του CDC όσο και της Ένωσης Παιδιάτρων είναι οι μαθητές να συνεχίσουν και φέτος να φορούν τις μάσκες τους, ως μέτρο προστασίας από την Covid-19. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πολλούς “αρνητές”, οι οποίοι επιμένουν, ότι η χρήση της μάσκας είναι ανυπόφορη και ότι ειδικά στις περιοχές με σχετικά χαμηλά κρούσματα δεν είναι απαραίτητη. Από την άλλη, βέβαια, είναι και οι γονείς που διαφωνούν, κρίνοντας πιο ασφαλές τα παιδιά τους να πηγαίνουν όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα στο σχολείο.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Rick DeSantis, σε αντίθεση με όλες τις παραπάνω συστάσεις, υπέγραψε πρόσφατα διάταξη, σύμφωνα με την οποία την απόφαση για το αν θα στέλνουν με μάσκα ή χωρίς τα παιδιά τους στο σχολείο θα την παίρνουν οι ίδιο οι γονείς και ότι τα σχολεία της πολιτείας δεν έχουν καμία ευθύνη να απαιτούν οι μαθητές να φορούν μάσκες. Μάλιστα, αν επιχειρήσουν να το κάνουν, θα “κοπεί” η κρατική χρηματοδότηση.

Όπως ήταν φυσικό, η απόφαση αυτή του κυβερνήτη έχει προκαλέσει νέες αντιδράσεις, τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα της Covid-19 αποδεικνύεται όλο και πιο μεταδοτική, ακόμα και μεταξύ αυτών που έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ακόμα πιο εκτεθειμένα, λοιπόν, είναι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, τα οποία παραμένουν ανεμβολίαστα.

Σε δηλώσεις του στη Washington Post, ο DeSantis εξήγησε αναφορικά με την απόφασή του αυτή, ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει τις μάσκες στα παιδιά σχολικής ηλικίας, ειδικά όταν πολλά από αυτά έχουν ήδη ανοσία εξαιτίας προηγούμενης νόησης. Συνέχισε λέγοντας, ότι τα παιδιά έχουν σχεδόν μηδαμινό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά και ότι προστατεύονται από τους εκπαιδευτικούς που έχουν εδώ και μήνες πρόσβαση στον εμβολιασμό.

Τονίζοντας, ότι προστατεύει τα δικαιώματα των γονιών και την ψυχική ευημερία των παιδιών, ο DeSantis αρνήθηκε να παρασυρθεί από το κίνημα όσων επιδιώκουν να επιβάλλουν ακόμα περισσότερους περιορισμούς στον Αμερικανικό λαό. Φυσικά, δεν είναι λίγα τα σχολεία που εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους για την εκτόξευση των κρουσμάτων το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Και όχι άδικα…

Μία ημέρα μετά την υπογραφή του νέου νομοσχεδίου, η Newsweek ανακοίνωσε, ότι η Φλόριντα έχει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κάθε άλλης ημέρας από την αρχή της πανδημίας (21.683). Το 98% αυτών είναι εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Το CDC συνεχίζει να χτυπά καμπανάκια στους γονείς να προστατεύσουν με χρήση μάσκας τα ανεμβολίαστα παιδιά τους!

Η Φλόριντα είναι αυτή τη στιγμή η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ σε αριθμό νέων κρουσμάτων, αλλά και σε νοσηλείες, και είναι άγνωστο, χωρίς προφυλάξεις πού θα φτάσει ο αριθμός και πόσους πολίτες θα πλήξει. Ας ελπίσουμε, ότι οι γονείς θα πάρουν αποφάσεις που δεν θα βάλουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους…

πηγή: moms.com

Διαβάστε ακόμα:

Παχυσαρκία: Η πιο θανατηφόρα ασθένεια της εποχής πενταπλασιάζει και τα ορθοπεδικά προβλήματα

Τα Παραμυθοκαμώματα ταξιδεύουν στο Ιόνιο: Τυχερά τα παιδιά που θα τα απολαύσουν σε αυτό το νησί!

Δήμαρχος Μαντουδίου: “Κάηκε το σχολείο των παιδικών μου χρόνων” – Τι θα γίνει με τους μαθητές τον Σεπτέμβριο