Δήμαρχος Μαντουδίου: “Κάηκε το σχολείο των παιδικών μου χρόνων” – Τι θα γίνει με τους μαθητές τον Σεπτέμβριο

Δήμαρχος Μαντουδίου: “Κάηκε το σχολείο των παιδικών μου χρόνων” – Τι θα γίνει με τους μαθητές τον Σεπτέμβριο

O Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο ΟPEN εξέφρασε τη βαθιά οδύνη του, όχι μόνο για τα περίπου 700.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια, αλλά και για το γεγονός, ότι μεταξύ αυτών κάηκαν χιλιάδες κατοικίες μα και σχολεία!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσαπουρνιώτης, “Κάηκε το σχολείο των παιδικών μου χρόνων”, παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών να μην φτάσει η φωτιά μέχρι εκεί. Αναπόφευκτα, λοιπόν, αναρωτιόμαστε όλοι: Πού θα φοιτήσουν όλοι αυτοί οι μαθητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο;

Το Δημοτικό Σχολείο της Λίμνης φαίνεται πως γλύτωσε από την καταστροφική πυρκαγιά και αυτή την ώρα φιλοξενεί 2 κλιμάκια αποτελούμενα από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους που βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν ψυχολογικά τους κατοίκους. Το ίδιο και στην πλατεία του Αχλαδιου, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος της περιοχής ανακοίνωσε.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε: «Το κράτος μαζί με την αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Να βρούμε που θα πάνε όλο αυτοί οι άνθρωποι, πώς θα απασχοληθούν και να υπάρξει νέα προοπτική για την περιοχή», τόνισε ο δήμαρχος για την επόμενη ημέρα μετά τις φωτιές και συνέχισε: «Πρέπει να ξαναπρασινίσει ο τόπος. Να απασχοληθεί ο κόσμος για να μη φύγει από την περιοχή. Στο δήμο Μαντουδίου – Αγίας Άννας έχουν καταστραφεί από τη φωτιά 375.000 στρέμματα. Στο Δήμο Ιστιαίας ξεπερνάνε τα καμένα τα 600.000 στρέμματα».

Το ολοκαύτωμα της Βόρειας Εύβοιας

Το μέχρι πρότινος καταπράσινο νησί της Ελλάδας, το οποίο αποτελούσε αγαπημένο τουριστικό προορισμό για χιλιάδες Έλληνες, έχασε ένα από το ομορφότερα και πιο πράσινα σημεία του. Χιλιάδες σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς, απεριόριστες δασικές εκτάσεις και ξενοδοχειακά καταλύματα, ακόμα και το πολύ δημοφιλές κάμπινγκ στην Αγία Άννα που μέχρι πριν από μερικές ημέρες έσφυζε από ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

Σίσσυ Χρηστίδου: «Παιδί μου, ψυχούλα μου, πόσο ντρέπομαι»

Η ωραιότερη εικόνα των τελευταίων ημερών: Το πρώτο δέντρο στα καμένα από δύο 15χρονους

Μαθήματα αλληλεγγύης από τους Έλληνες Προσκόπους: Στο πλευρό των πυροσβεστών και των πυρόπληκτων