Ερατώ Χατζημιχαλάκη: “Πόσες ψυχούλες θα ταλαιπωρήσει αυτός ο καινούργιος νόμος για τη συνεπιμέλεια, άραγε;”

Ένα κείμενο που προβληματίζει και καλεί για περισσότερες απαντήσεις και διευκρινίσεις, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια που εγκρίθηκε τελικά χθες στη Βουλή, με 156 “ναι”, ανάρτησε η οικογενειακή σύμβουλος κ. Ερατώ Χατζημιχαλάκη.

Σε αυτό η ίδια επισημαίνει, ότι το νομοσχέδιο αυτό απέχει πολύ από το πολυπόθητο “καλό του παιδιού”:

“Αχ! Αχ! Αχ! πόσες ψυχούλες θα ταλαιπωρήσει αυτός ο καινούργιος νόμος άραγε; Όσο οι γονείς σκέφτονται εγωιστικά, τόσο τα παιδιά ταλαιπωρούνται. Τι θα πει “εξ ίσου” κύριοι; Ρωτήσατε τι σημαίνει για το παιδί να τρέχει με τα κουκλάκια του και τα αρκουδάκια του και τα αγαπημένα μπιτζαμάκια του από σπίτι σε σπίτι; Το ακούω συχνά τελευταία και σε συνεδρίες μου. Μισές μέρες η μαμά και μισές μέρες ο μπαμπάς! Και το θεωρούν δίκαιο και καλό. Καλό για ποιόν; Για το παιδί ή για τον γονιό; Ακούτε τις επιστημονικές επιτροπές που δηλώνουν αποσαφηνίστε το “εξ ίσου”; Έλεος!

Όπως υπάρχουν σπουδαίοι πατεράδες και σπουδαίες μανάδες, υπάρχουν και επικίνδυνοι και ακατάλληλοι και ανόητοι το ίδιο συχνά και από τις δύο μεριές. Μπορεί επιτέλους να βρεθεί ο τρόπος να προσεγγίζεται το καλό του παιδιού; Εδώ είναι που χρειάζεται η διαμεσολάβηση από φωτισμένους ανθρώπους που θα σκύψουν με ενσυναίσθηση και φροντίδα για τον ψυχισμό του παιδιού. Σαν γύπες περιμένουν οι δικομανείς δικηγόροι. Ρωτήστε μας κι εμάς τι ακούμε στα γραφεία μας για τα απίστευτα τερτίπια των μαχητικών δικηγόρων που νομίζουν πως η διεκδίκηση της επιμέλειας ενός παιδιού είναι εταιρικά κεφάλαια και τίτλοι ιδιοκτησίας και οδηγούν τους γονείς σε ανελέητους αγώνες διεκδικήσεων και ψευδών δηλώσεων (σε ψέματα βασίζουν σχεδόν πάντα τις κατηγορίες τους εκατέρωθεν) για να αποδώσουν δήθεν δικαιοσύνη. Έχουμε δρόμο ακόμη οι άνθρωποι για να λεγόμαστε άνω – θρώσκουσες υπάρξεις.”