Γιατί κάθε παιδί χρειάζεται τα παιχνίδια ρόλων στα πρώτα αναπτυξιακά του στάδια;

Ανάμεσα στα αμέτρητα παιχνίδια που διαθέτουν τα σημερινά παιδιά, από την πιο μικρή κιόλας ηλικία, υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία που ξεχωρίζει, καθώς πέρα από διασκέδαση έχει να προσφέρει στα μικρά μας και τρομερά αναπτυξιακά οφέλη.

Ο λόγος για τις οικιακές συσκευές και όλα τα συναφή παιχνίδια ρόλων, στα οποία και τα ίδια τα νήπια δείχνουν τρομερή αδυναμία, αφού λατρεύουν μέσω αυτών να μιμούνται τους γονείς τους και τις δουλειές που αυτοί κάνουν στο σπίτι! Πόσες φορές, δεν έχει έρθει το μικρό σας στην κουζίνα την ώρα που μαγειρεύετε και δεν έχει επιχειρήσει να αντιγράψει τις κινήσεις σας, με τα κουζινικά σας; Ποιο πιτσιρίκι δεν ενθουσιάζεται με τα κουμπάκια του φούρνου ή του πλυντηρίου και όλα όσα μπορούν οι συσκευές αυτές να κάνουν;

Η Little Tikes ξέρει ακριβώς τι χρειάζονται τα μικρά μας για υπέροχες αναμνήσεις παιχνιδιού

Τα οφέλη που έχουν τα παιδιά παίζοντας παιχνίδια ρόλων με οικιακές συσκευές, είναι πολλά και σπουδαία:

Ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, αφού χάρη σε αυτή τα μικρά μας μπορούν να επιδοθούν σε ατελείωτα παιχνίδια ρόλων.

Βελτιώνει την επικοινωνία και τον λόγο του παιδιού που δεν θα χάσει την ευκαιρία να μάθει νέες λέξεις!

Δεν υπάρχει καλύτερη εξάσκηση για τη λεπτή κινητικότητα, χάρη στα τόσα μικροσκοπικά αξεσουάρ των κουζινικών, τα οποία χρησιμοποιεί καθώς παίζει.

Κερδίζει πολύτιμα εφόδια ζωής και την επίγνωση, ότι οι δουλειές του σπιτιού… δεν έχουν φύλο! Δεν είναι τυχαίο, ότι οι παιδικές κουζίνες είναι εξίσου αγαπητές από αγόρια και κορίτσια. Χάρη σε αυτές το παιδί συνειδητοποιεί, ότι ένα σπίτι έχει ευθύνες και ότι όλοι καλούμαστε να βοηθάμε σε αυτό.

Οπτική αναγνώριση και εξοικείωση με πιο υγιεινά πρότυπα διατροφής: Χάρη σε αυτό το παιχνίδι, τα μικρά μας έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίζουν νέα αντικείμενα και, ακόμα σημαντικότερο, να εξοικειώνονται με πιο υγιεινά τρόφιμα, τα οποία προωθούνται μέσα από αυτά τα παιχνίδια.

Η Little Tikes, αξιοποιώντας όλη την παραπάνω γνώση, την οποία έχει αποκτήσει εδώ και μισό αιώνα παρουσίας στο καλό παιχνίδι, δημιούργησε μια φανταστική σειρά παιχνιδιών με θέμα τις οικιακές συσκευές ώστε τα παιδιά να μιμούνται ό,τι κάνουν η μαμά και ο μπαμπάς! Τα παιχνίδια είναι κατάλληλα για παιδιά από 2 ετών και δε θα μπορούσαν να μην κερδίσουν το θαυμασμό των γονιών αλλά και τα βραβεία των ειδικών!

«Οι πρώτες μου οικιακές συσκευές» ξετρελαίνουν τα παιδιά με τα ρεαλιστικά τους στοιχεία!

Από τη σειρά ξεχωρίζει το σετ παιχνιδιού “Ψυγείο”, το οποίο διακρίνεται για την ασύγκριτη ποιότητα της little tikes: Στρογγυλεμένες γωνίες, ειδικά σχεδιασμένες λαβές, μαλακά πλήκτρα, ευχάριστοι χαρακτήρες, έντονα χρώματα, πιστοποιημένα υλικά, άριστης ποιότητας χρώματα (που δεν ξεθωριάζουν καθώς προστατεύονται από ειδικά αντιηλιακά φίλτρα από πλαστικό), διπλά τοιχώματα που προσδίδουν ασφάλεια, στιβαρότητα, αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες. Διαθέτει διαδραστικά χαρακτηριστικά (πολλές λειτουργίες και ήχους) και διαστάσεις τέτοιες, ώστε να μοιάζει ρεαλιστικό, αλλά να είναι και εύκολο στη μεταφορά (μήκος: 40 εκ., ύψος: 58 εκ.)

Είναι τόσο ρεαλιστικό που πέρα από “τρόφιμα” και “ροφήματα”, έχει και διακοσμητικά “μαγνητάκια” που το παιδί μπορεί να μετακινήσει! Δεν είναι τυχαίο, ότι το παιχνίδι αυτό κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο παιχνίδι με είδη σπιτιού-κουζινικά», στα φετινά Ελληνικά Toys Awards, έναν πολυετή θεσμό που διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το δε ασημένιο βραβείο, στην ίδια κατηγορία στα φετινά Toys Awards, έλαβε ο “Φούρνος” της ίδιας σειράς. Η πρώτη ρεαλιστική οικιακή συσκευή για παιδιά, που μοιάζει με πραγματικό φούρνο που διαθέτει κάθε κουζίνα, πέρα από τα γνωστά ποιοτικά χαρακτηριστικά, διαθέτει και πληθώρα λειτουργιών, ήχων και αξεσουάρ που υπόσχονται να χαρίσουν ατελείωτες στιγμές χαράς στα μικρά μας!

Ο λόγος για ένα εξαιρετικό παιχνίδι-ρόλων, το οποίο αναπτύσσει την υπευθυνότητα και την δημιουργικότητα, ενώ του δίνει την ευκαιρία να μιμείται και να αισθάνεται πιο κοντά στους γονείς του που αγαπά και θαυμάζει.

Η σειρά της little tikes “Οι Πρώτες μου Συσκευές” περιλαμβάνει δύο ακόμα ξεχωριστά παιχνίδια:

Ο “Νεροχύτης” αποτελεί απαραίτητο στοιχείο μιας ολοκληρωμένης παιδικής κουζίνας και ενισχύει ακόμα περισσότερο την ιδέα της ευθύνης που έχουμε όλοι στις δουλειές του σπιτιού. Τα μικρά ενθουσιάζονται με το απίστευτα ρεαλιστικό αυτό παιχνίδι, το οποίο απελευθερώνει νερό από τη βρύση, έχει διακόπτες με κανονικούς ήχους, χώρους αποθήκευσης και 13 ακόμα αξεσουάρ! Λειτουργεί δε χωρίς μπαταρίες.

Το “Πλυντήριο Ρούχων και Στεγνωτήριο” -ή αλλιώς, το όνειρο κάθε μαμάς! Σχεδιασμένο και αυτό από υλικά εξαιρετικής ποιότητας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαδραστικού, φανταστικού παιχνιδιού στο παιδί!

Το μικρό μας, μπορεί να ανοιγοκλείνει την πόρτα του, να βάζει μέσα ρούχα και “απορρυπαντικό” στο ειδικό συρταράκι και να γυρίζει τον διακόπτη για να ξεκινήσει η… πλύση! Ο δε κάδος περιστρέφεται στ΄αλήθεια, ενώ ακούγεται και ο χαρακτηριστικός ήχος που υποδηλώνει, ότι το πλυντήριο “τελείωσε”, οπότε είναι έτοιμο για το πρόγραμμα… στέγνωμα! Στο τέλος, το παιδί μπορεί να βγάλει τα ρούχα, να τα διπλώσει και να τα τοποθετήσει στα ειδικά καλαθάκια που περιέχονται! Τέλειο; Όλη αυτή η εμπειρία μαθαίνει στο παιδί τη σημασία του να συμβάλλουμε στις δουλειές του σπιτιού και να βοηθάμε τη μαμά, ενισχύοντας τελικά την κοινωνικο-συναισθηματική του ανάπτυξη.