«Εσύ δε βαρέθηκες;»: Το ευρηματικό video φοιτητών του ΑΠΘ για τον εμβολιασμό – Τι λένε οι πρωταγωνιστές στο Ιnfokids.gr

«Εσύ δε βαρέθηκες;»: Το ευρηματικό video φοιτητών του ΑΠΘ για τον εμβολιασμό - Τι λένε οι πρωταγωνιστές στο Ιnfokids.gr

*της Κλέλιας Κλουντζού

Τους έλειψε το πανεπιστήμιο, οι συμφοιτητές τους, οι φίλοι τους, τα αμφιθέατρα , η βιβλιοθήκη. Τους έλειψε η «κανονικότητα» , όπως ζούσαν στην προ-covid εποχή. Έτσι, έβαλαν τη φαντασία τους, μοιράστηκαν τις ιδέες τους και έφτιαξαν το σενάριο. Πήραν κάμερα και ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Το βίντεο με τίτλο «RESTART AUTH» ανέβηκε στο διαδίκτυο και έγινε viral!

«Εσύ δε βαρέθηκες;»: Το ευρηματικό video φοιτητών του ΑΠΘ για τον εμβολιασμό - Τι λένε οι πρωταγωνιστές στο Ιnfokids.gr

Ο «ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ» ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

«Κάθεσαι που κάθεσαι, μήπως τουλάχιστον να εμβολιαζόσουν;» Αυτή η φωνή που ακούγεται στο βιντεάκι κάνει τον μέχρι σήμερα «χαλαρό» φοιτητή να κλείνει ραντεβού για το εμβόλιο.

«Συμμετείχα με πολύ μεγάλη χαρά. Θέλαμε να κάνουμε ένα βίντεο πιο χαλαρό, πιο εύθυμο, με λίγο χιούμορ. Έβαλα και εγώ το λιθαράκι μου ! Είμαι η φωνή του βίντεο, ενώ ταυτόχρονα υποδύομαι και το χαρακτήρα του αδιάφορου. Τον φοιτητή, που δεν τον ενδιαφέρει εάν θα ανοίξει το πανεπιστήμιο, που δεν έχει εμβολιαστεί ,αλλά στο τέλος ακόμα και αυτός κλείνει ραντεβού . Θέλαμε να σατυρίσουμε κάποιες λίγο περίεργες σκηνές, που ζήσαμε μέσω των σόσιαλ μίντια. Έχω την τύχη να είμαι στην οδοντιατρική σχολή, σε κλινικό έτος και μπορούσα να εμβολιαστώ μαζί με τους υγειονομικούς . Έτσι, την πρώτη Μαρτίου έκανα στην πρώτη δόση και μέχρι τέλος του μήνα, είχα ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μου», περιγράφει ο Χρήστος Αθανασούλης, τελειόφοιτος στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ.

«Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ»

«Ουσιαστικά η ιδέα ξεκίνησε από την Φαίη Σκυβαλλάκη , συντονίστρια στο γραφείο εθελοντών και φοιτητικών δράσεων του ΑΠΘ. Μας κάλεσε μία μέρα μας είπε ότι σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα βίντεο και να το προωθήσουμε. Μαζευτήκαμε ένα απόγευμα, κάναμε ένα brain storming, μοιραστήκαμε τς ιδέες μας και συμφωνήσαμε. Εγώ πρότεινα στην ομάδα να κάνουμε το πριν και το μετά. Πώς ήταν η ζωή μας πριν από τον κορονοϊό και πως θα γίνει η επανεκκίνηση όταν ανοίξουν τα πανεπιστήμιά μας. Μου έχει λείψει το διάβασμα στη βιβλιοθήκη», λέει η Αναστασία Μπακάλη , μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ.
«Περίμενα να έρθει η σειρά μου, να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια και να κάνω την έρευνα μου για να αποφασίσω. Είμαι υπέρ των εμβολιασμών σε κάθε νόσηση , σε κάθε ίωση. Ενημερώθηκα ρώτησα τους γιατρούς μου, διάβασα έρευνες και εμβολιάστηκα. Με αυτό το σκεπτικό παρακινώ και τους συνομίληκούς μου να σπεύσουν να εμβολιαστούν», συμπληρώνει η 27χρονη.

«ΟΙ ΕΝΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ!»

«Εσύ δε βαρέθηκες;»: Το ευρηματικό video φοιτητών του ΑΠΘ για τον εμβολιασμό - Τι λένε οι πρωταγωνιστές στο Ιnfokids.gr

Η Εύη Σαββίδου, τελειόφοιτη ιατρικής στο ΑΠΘ είναι η νεαρή πρωταγωνίστρια που εμφανίζεται στο βίντεο να κάνει ενέσεις σε ένα πορτοκάλι.

«Ουσιαστικά είναι μία τακτική που ακολουθήσαμε τη φετινή χρονιά στη διδασκαλία της κλινικής δεξιότητας των ενέσεων στους πρωτοετείς και δευτεροετείς. Η ιδέα με το πορτοκάλι προέκυψε από το βιωματικό, ενώ τυπικά, η διδασκαλία του μαθηματος δια ζώσης γίνεται σε προπλάσματα. Ουσιαστικά ο λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω, είναι να περάσω και εγω ένα μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Θέλαμε να το δείξουμε με έναν χιουμοριστικό τρόπο, αντιπαραβάλλοντας τις σκηνές, τις οποίες είχαμε ζήσει στην προ covid εποχή».

«ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ»

«Στο βίντεο , έχω αυτά τα πολύ σημαντικά 2,5 δευτερόλεπτα ! Είμαι ο φοιτητής, που υποκρίνεται το παιδί που έχει πάει στο πρώτο παρτυ στην μετά- covid εποχή! Είναι πολλά που μου έχουν λείψει από την ζωή στο πανεπιστήμιο.Κυρίως, η άμεση αλληλεπίδραση που μπορούσα να έχω με συνομηλίκούς μου, με τους καθηγητές μου και η κατά πρόσωπο επικοινωνία που τη θεωρούσα τόσο δεδομένη» περιγράφει ο Θάνος Βενέτης τελειόφοιτος του τμήματος οδοντιατρικής.

«Εμβολιάστηκα με το σκεύασμα της Pfizer, σχετικά νωρίς, στις 31 Μαρτίου. Θεωρώ ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος που έχουμε αυτή τη στιγμή, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, να επιστρέψουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα στην καθημερινότητα. Είμαι υπερ του εμβολιασμού, χωρίς καμία αναστολή, χωρίς δεύτερες σκέψεις.»

Στο εν λόγω βίντεο «η ψυχή του πάρτι» είναι η φοιτήτρια Κωνσταντίνα Αθανασακοπούλου, ενώ ο φοιτητής που θέλει «τήβεννο και πανό» είναι ο Γιώργος Ιωάννου.

Απολαύσε το βιντεο

Διαβάστε επίσης:

Ο 6 μηνών Μιχαήλ Άγγελος θα υποβληθεί σε χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς και χρειάζεται τη βοήθειά μας

“Mετά από 7 αποτυχημένες προσπάθειες, υιοθετήσαμε το μωρό μας”: Η αληθινή ιστορία ενός πατέρα

Ξανά στα θρανία: Οι καλύτερες ατάκες που έχουν ακουστεί στις σχολικές τάξεις. Τις θυμάσαι;