Έχει ξεφύγει η κατάσταση στα σχολεία: Mε δύο κατάγματα στη γνάθο 16χρονος που ξυλοκοπήθηκε σε προαύλιο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά bullying στα ελληνικά σχολεία. Μετά την καταγγελία για τον 13χρονο μαθητή στο Ρέθυμνο που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού εντός σχολείου  ακόμα ένα περιστατικό στα Χανιά βλέπει το φως της δημοσιότητας και δημιουργεί προβληματισμό για την ακραία συμπεριφορά και τις επιθετικές τάσεις ανήλικων αγοριών. 

«Έχει δύο κατάγματα στη γνάθο» λέει η μητέρα του 16χρονου

Μία καταγγελία έφτασε στο Flashnews.gr από μία μητέρα, η οποία υποστηρίζει ότι ο 16χρονος γιο της ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικούς του, έξω από το σχολείο του, που βρίσκεται στο δήμο Χανίων.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 20 Σεπτέμβρη, όταν, σύμφωνα με τη μητέρα, ο 16χρονος μαθητής βρισκόταν εντός του σχολικού προαυλίου. Λίγο μετά τις 12:30, είχε τελειώσει η 5η διδακτική ώρα και οι μαθητές που βρίσκονταν στο σχόλασμα έβγαιναν από τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ο 16χρονος, παρ’ όλο που είχε σχολάσει, παρέμεινε εντός του προαυλίου, περιμένοντας φίλους του

Κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, ένας μαθητής του ίδιου σχολείου, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι καφετέρια, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο βρήκε τον 16χρονο στο πρόσωπο. Το παιδί, όπως καταγγέλλει η μητέρα, ρώτησε ποιος πέταξε το μπουκάλι και γιατί, με τον μαθητή από την καφετέρια να απαντάει «εγώ, γιατί έτσι γουστάρω».

Το κλίμα εντάθηκε περισσότερο, όταν ο μαθητής από την καφετέρια βρέθηκε εντός του σχολικού προαυλίου, μαζί με την παρέα του, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μητέρα, δεν φοιτούν στο ίδιο σχολείο. Ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των νέων, στην οποία γρήγορα επενέβη εκπαιδευτικός που βρισκόταν σε εφημερία του προαυλίου εκείνη τη στιγμή.

Ο καθηγητής “χώρισε” τους νέους, οι οποίοι φάνηκε πως έδωσαν τα χέρια και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Οι νεαροί τότε εξήλθαν του σχολικού χώρου.

Μερικά λεπτά αργότερα και ενώ η 6η σχολική ώρα είχε ξεκινήσει, οι εκπαιδευτικοί είχαν εισέλθει στις αίθουσες και η καγκελόπορτα είχε κλειδωθεί, η ίδια παρέα επέστρεψε και, σύμφωνα με τη μητέρα, βρίσκοντας μία παρακείμενη πόρτα διαφορετικού σχολείου, το οποίο συνδέεται με το λύκειο, εισήλθε ξανά στον προαύλιο χώρο.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του 16χρονου, η παρέα κατευθύνθηκε προς το παιδί και ο ένας εκ των μελών της, τον γρονθοκόπησε στο σαγόνι.

Ο 16χρονος ξεκίνησε να αιμορραγεί και σύντομα το περιστατικό έγινε γνωστό στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, οι οποίοι κάλεσαν τη μητέρα του. Όπως περιγράφει η ίδια, παρέλαβε τον γιο της και μετέβησαν σε οδοντίατρο ο οποίος «επιβεβαίωσε την αιμορραγία και μας είπε ότι έπρεπε να κάνουμε πανοραμική γνάθου.

Όταν, την επόμενη ημέρα κάναμε την πανοραμική, αυτή έδειξε δύο κατάγματα στη γνάθο, γεγονός που επιβεβαίωσε και η γιατρός του νοσοκομείου.

Σήμερα (22/09), θα φύγουμε για Ηράκλειο για να συμβουλευτούμε γναθοχειρουργό, καθώς από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Χανίων ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο γναθοχειρουργικό τμήμα και πρέπει να απευθυνθούμε είτε σε ιδιώτη είτε στο ΠΑΓΝΗ».

Η μητέρα, απέστειλε αναφορά, γνωστοποιώντας το περιστατικό σε όλα τα σχολεία των Χανίων

Παράλληλα, έχει ήδη υποβληθεί μήνυση στην αστυνομία από τον πατέρα του νεαρού για πρόκληση σωματικής βλάβης που τελέστηκε σε βάρος του ανήλικου. Από τη διεύθυνση της αστυνομίας παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση ενώ διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας, η λυκειάρχης του σχολείου με τη σειρά της θα προβεί σε μήνυση.

Όπως παραδέχεται η μητέρα του 16χρονου στο Flashnews.gr «Το παιδί είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από το περιστατικό. Είναι πολύ λυπηρό που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά μεταξύ παιδιών. Έχουμε αναστατωθεί όλοι και ελπίζουμε το παιδί να είναι καλά».

Διαβάστε επίσης:

Η Αναστασία Παπαστάθη αποκαλύπτει στο Infokids γιατί οι “Τρομεροί Γονείς” είναι η παράσταση που πρέπει ΟΛΟΙ να δούμε!

Kανείς δεν ξέχασε τον μικρό Μιχαήλ που “έφυγε” ανήμερα Δεκαπενταύγουστου – Το μνημόσυνο και η συγκινητική κίνηση των γονιών

Χορήγηση υποτροφιών σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το Ε.Α.Π. και το Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας