Γεν. Γρ. Υπ. Παιδείας για τηλεκπαίδευση: “Το πρόβλημα με το Webex θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή”

H Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα, έδωσε τη δική της απάντηση για τα χθεσινά προβλήματα που προέκυψαν στην λειτουργία της τηλεκπαίδευσης μετά το πρόβλημα που προκλήθηκε στην πλατφόρμα Webex.

Όπως τόνισε η κυρία Γκίκα μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1″ Η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης «έπεσε» σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε περιοχές της Ασίας και της Αμερικής, η συγκυρία ήταν ότι εμείς ξεκινούσαμε την τηλεκπαίδευση σε τέτοιο εύρος”

Συνεχίζεται η συνεργασία με την Webex

Το πρόβλημα δεν ήταν κάτι που μπορούσε να προβλέψει το υπουργείο Παιδείας, το σύστημα έχει δοκιμαστεί και επελέγη γιατί είναι μια πλατφόρμα αξιόπιστη, επεσήμανε η κυρία Γκίκα.

H τηλεκπαίδευση θα συνεχίσει να βασίζεται στη Cisco-Webex, τόνισε η Α. Γκίκα. «Η Cisco-Webex επελέγη γιατί είναι αξιόπιστη, γιατί είναι ένας κολοσσός», δήλωσε η γενική γραμματέας ενώ αναφερόμενη στα προτερήματα της εφαρμογής τόνισε ότι είναι η ευχρησία της, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και ότι προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Έκκληση να συνδέονται στο σύστημα μόνοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα

Επίσης, η Γενική Γραμματεία υπογράμμισε την ανάγκη να συνδέονται στο σύστημα μόνη οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα, εξαιτίας της διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος.

«Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο», ανέφερε η ΓΓ.

«Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο», κατέληξε η ΓΓ.