Γεν. Γραμ. Υπουργείου Παιδείας: “Σε συγκυρία ευρωπαϊκής εμβέλειας το τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας Webex”

Η Σίσσυ Γκίκα, Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευετρεοβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, τοποθετήθηκε για το ζήτημα του προβλήματος που δημιουργήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Webex μέσω της οποίας πραγματοποιήθηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Η Γενική Γραμματέας ακολουθώντας την επίσημη γραμμή του Υπουργείου Παιδείας τόνισε ότι “Το τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας Webex  οφείλεται σε συγκυρία ευρωπαϊκής εμβέλειας“. Μάλιστα επεξήγησε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν και το Υπουργείο είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί κανονικά η τηλεκπαίδευση εντούτοις η πλατφόρμα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί λόγω τεχνικού προβλήματος στην επιτυχή διεξαγωγή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ειδικότερα η κυρία Γκίκα έγραψε τα εξής “Η σημερινή δυσλειτουργία του συστήματος τηλεκπαίδευσης Webex ΤΕΛΙΚΑ οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα εκτός ΥΠΑΙΘ και εκδηλώθηκε σε πανευρωπαΐκό επίπεδο όπως αναφέρεται στο link: https://downdetector.com/status/webex/map.

Το ΥΠΑΙΘ προετοιμάστηκε με τις απαραίτητες αποφάσεις και εγκυκλίους που έδωσαν κατεύθυνση, οδηγίες και πληροφορίες για την ευρεία υλοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία μας ήταν σήμερα σε πλήρη ετοιμότητα. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα προσάρμοσαν στα νέα δεδομένα τα ωρολόγια προγράμματα. Ομοίως οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές ήταν συνεπείς στις ηλεκτρονικές τους τάξεις.

Όμως η πανευρωπαϊκή πρωϊνή τεχνική δυσλειτουργία δημιούργησε κενά στα σημερινά τηλεμαθηματα. Κάποιοι ατυχώς βιάστηκαν να κατηγορήσουν το ΥΠΑΙΘ αναίτια. Ας ενημερωθούν πρώτα για να μην αυτογελοιοποιούνται. Κουράστηκε πια ο ελληνικός λαός από τα συνεχή fake news. Εδώ ο χάρτης https://downdetector.com/status/webex/map, όπου παρουσιάζονται τα προβλήματα στις συνδέσεις Webex ανά την Ευρώπη.”