Γεν. Γραμ. Βιομηχανίας: Μην φοράτε στα παιδιά αυτό το επικίνδυνο ρούχο – Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει τις Κοινοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήµατος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) .

Τα προϊόντα που αναφέρονται στις εβδοµαδιαίες κοινοποιήσεις του RAPEX είτε έχουν εντοπιστεί από τις αρµόδιες αρχές κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως µη ασφαλή, µε αποτέλεσµα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε ο ίδιοι οι παραγωγοί -έχοντας εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που µπορεί αυτά να παρουσιάσουν- έχουν προβεί σε εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές, στα πλαίσια των υποχρεώσεων τους βάσει του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 «Γενική Ασφάλεια των Προϊόντων».

Η απαγόρευση διάθεσής τους στην αγορά µπορεί να αρθεί εφόσον το ελάττωµα που τα καθιστά µη ασφαλή επιδέχεται διόρθωσης και οι παραγωγοί προβούν στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας (Γ.Γ.Β.) έχει καθιερώσει τη δηµοσίευση των εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για µη ασφαλή προϊόντα (RAPEX) στην Ελληνική γλώσσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ggb.gr/ .

Αυτή είναι η επικίνδυνη παιδική ζακέτα που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά

Προϊόν: Παιδική ζακέτα µε κουκούλα

Μάρκα: Russell Athletic

Τύπος/αριθµός µοντέλου: A7-907-2 / 424-CR (Πορτοκαλί), A7-912-2 / 257-DV (Γκρι)

Αριθµός παρτίδας/Barcode: 5054600415868, 5054600417640

Περιγραφή: Παιδική ζακέτα µε κουκούλα, διαθέσιµη σε γκρι και πορτοκαλί χρώµα, για παιδιά ηλικίας έως 13ετών. Τα προϊόντα φέρουν στην κουκούλα κορδόνια µε ελεύθερα άκρα.

Χώρα προέλευσης: Κίνα

Kίνδυνος Στραγγαλισµός. Τα κορδόνια στην κουκούλα θα µπορούσαν να παγιδευτούν κατά τη διάρκεια διαφόρων
δραστηριοτήτων ενός παιδιού, προκαλώντας στραγγαλισµό. Τα προϊόντα δεν συµµορφώνονται µε το
σχετικό Ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14682.

Τι πρέπει να κάνετε αν την έχετε αγοράσει

Η Γ.Γ. Βιοµηχανίας συνιστά στους καταναλωτές, που τα έχουν στην κατοχή τους, να τα χρησιµοποιούν αφού πρώτα αφαιρέσουν τα κορδόνια από την κουκούλα