Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Γενικό Νοσοκομείο Σάμου: Γιατί οι αναισθησιολόγοι σταματούν τις αμβλώσεις;

Γενικό Νοσοκομείο Σάμου: Γιατί οι αναισθησιολόγοι σταματούν τις αμβλώσεις;

Σοβαρό κοινωνικό ζήτημα έχει προκύψει στη Σάμο έπειτα από την απόφαση των αναισθησιολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Αγ. Παντελεήμων» να μη χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναισθησιολόγοι ενημέρωσαν εγγράφως τη διοίκηση για την απόφασή τους, επικαλούμενοι το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005, σύμφωνα με το οποίο «ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».

Οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από αυτή την απόφαση είναι έντονες, με τους γυναικείους συλλόγους του νησιού και μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, να επισημαίνουν ότι πρόκειται για το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα στο δικαίωμα των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων να καταφεύγουν στην άμβλωση όταν υπάρχει ανάγκη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τοποθέτηση στο θέμα από τον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του samostimes.gr κάθε χρόνο υπάρχουν 10-15 περιπτώσεις διακοπής κύησης στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου όπου εξασφαλίζεται η υγεία της γυναίκας που αποφασίζει για διάφορους λόγους να διακόψει μια εγκυμοσύνη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.