Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη «Γιατί ενώ είμαι έγκυος δεν έχω μεγάλη κοιλιά; Να ανησυχώ;»

«Γιατί ενώ είμαι έγκυος δεν έχω μεγάλη κοιλιά; Να ανησυχώ;»

Το μέγεθος της κοιλιάς της εγκύου εξαρτάται από το ύψος και το βάρος της, γενικότερα από τη δομή του σώματός της, καθώς και από το βάρος που θα πάρει το έμβρο κατά τη διάρκεια της κύησης. Άλλο μέγεθος κοιλιάς περιμένουμε από μια γυναίκα με ύψος 1.90 και άλλο από μια γυναίκα με ύψος 1.60.

Διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο σχετίζουν το μικρό μέγεθος της κοιλιάς με την οπίσθια κλίση της μήτρας, κάτι που ο Μαιευτήρας Χειρουργός - Γυναικολόγος Νικόλαος Σκαρτάδος, υποστηρίζει ότι δεν ισχύει: «Η μήτρα βρίσκεται συνήθως σε τέτοια θέση, ώστε το επάνω μέρος της έρχεται ελαφρώς προς τα εμπρός. Όταν μια μήτρα με ένα έμβρυο μέσα, αρχίζει να μεγαλώνει σε διαστάσεις, είτε σε οπίσθια είτε σε πρόσθια κλίση, δεν αλλάζει κάτι. Άρα, το μέγεθος της κοιλιάς είναι καθαρά θέμα σωματοδομής της γυναίκας και βάρους του παιδού».

Πότε αρχίζει να διακρίνεται η κοιλιά;

«Μέχρι τη 12η εβδομάδα, δηλαδή τον 3ο μήνα της κύησης, ούτως ή άλλως, η μήτρα και το έμβρυο βρίσκονται μέσα στην πύελο, δηλαδή μέσα στη λεκάνη της γυναίκας, οπότε η κοιλιά δεν φαίνεται. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που θεωρούν ότι η κοιλιά τους διακρίνεται λίγο περισσότερο σε αυτό το διάστημα, όμως αυτό οφείλεται είτε στα κιλά που παίρνουν, είτε σε κατακράτηση υγρών. Όμως, από τον 3ο μήνα κι έπειτα, η μήτρα προβάλλει προς την κοιλιά και τότε αρχίζει να γίνεται ορατή. Στις 16 εβδομάδες, στον 4ο μήνα της κύησης, μια γυναίκα φαίνεται πλέον καθαρά ότι είναι έγκυος».

Η οπίσθια κλίση της μήτρας επηρεάζει τη γονιμότητα;

«Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί για ένα χρόνο να κάνει παιδί χωρίς επιτυχία, τότε εξετάζουμε όλους τους παράγοντες και αν δούμε ότι μια μήτρα έχει οπίσθια κλίση, τότε μπορεί σε ένα ποσοστό 5% να οφείλεται σε αυτό. Έπειτα, συστήνουμε άλλους τρόπους επαφών. Όμως, στην καριέρα μου μέχρι σήμερα, δεν έχω συναντήσει κάποια γυναίκα με οπίσθια κλίση μήτρας να δυσκολεύεται», αναφέρει ο Dr. Νικόλαος Σκαρτάδος. «Μια γυναίκα με πρόσθια κλίση μήτρας μπορεί να μείνει έγκυος στον 2ο-3ο μήνα προσπαθειών, ενώ μια γυναίκα με οπίσθια κλίση στον 4ο-5ο μήνα προσπαθειών».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.