Γιατί οι γιαγιάδες αρνούνται να κρατήσουν τα εγγόνια τους – Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Γιατί οι γιαγιάδες αρνούνται να κρατήσουν τα εγγόνια τους - Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Κάθε μαμά εκεί έξω δικαιούται ένα διάλειμμα και αυτός είναι ο μόνος λόγος που θα χρειάζονταν έναν άνθρωπο να προσέξει για λίγο τα παιδιά της. Υπάρχουν μαμάδες που πρέπει να δουλέψουν, άλλες που έχουν ραντεβού με γιατρούς ή άλλες που κάτι τους τυχαίνει. Και όλοι αυτοί οι λόγοι είναι που τις κάνουν να χρειάζονται τους γονείς τους για να τα προσέχει.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μπορεί να είναι η πρώτη τους επιλογή και συχνά σκέφτονται πως δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να περάσουν κάποιες ώρες μαζί με τα εγγόνια τους.

Τι γίνεται, όμως, όταν αυτοί αρνούνται και στυλώνουν τα πόδια; Όταν δεν θέλουν να τα προσέξουν ή δηλώνουν πάντα, ότι έχουν δουλειές. Αυτό μπορεί να ενοχλήσει λίγο μία μητέρα που επενδύει σε εκείνους για να την βοηθήσουν έσω και για κάποιες ώρες. Και ειδικά, αν δεν έχει εμπιστοσύνη σε κάποιον άλλον.

Συνεπώς, μία τέτοια κατάσταση την βάζει στη διαδικασία να «μεταφράσει» αυτήν την πληροφορία και να τη διαχειριστεί.

Γιατί οι παππούδες αρνούνται να κρατήσουν τα εγγόνια τους

Όπως προαναφέρθηκε, είναι εύκολο να συμπεράνουμε, ότι οι γονείς μας θα είναι πάντα πρόθυμοι να περάσουν χρόνο με τα παιδιά μας, όμως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι ου οι παππούδες μπορεί να απορρίψουν ένα τέτοιο αίτημα.

Μπορεί όντως να είναι απασχολημένοι με δουλειές ή δικές τους ασχολίες, να μην έχουν την απαραίτητη ενέργεια για να τρέξουν πίσω από ένα παιδί, ειδικά αν είναι αρκετά μικρής ηλικίας. Επίσης, μπορεί να είναι μεγάλοι και με εύθραυστη υγεία ή από την άλλη να νιώθουν, ότι ως γονείς έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους και απλά να θέλουν να απολαύσουν το παιχνίδι με τα εγγόνια τους χωρίς επιπλέον ευθύνη.

Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε τι συμβαίνει είναι μία ανοιχτή συζήτηση, που θα μπορέσει να οδηγήσει την κάθε μαμά σε μία λογική συνειδητοποίηση και να μην σκέφτεται αρνητικά, ότι οι γονείς της δεν θέλουν τα εγγόνια τους ή δεν θέλουν να τη βοηθήσουν. Εάν μία μαμά και γενικότερα κάθε γονιός, αντιληφθεί τους λόγους και τους συναισθανθεί, μπορεί να τη βοηθήσει να διαχειριστεί την απόφασή τους.

Πηγή: moms.com

Διαβάστε επίσης:

H τέλεια πρόταση για καλό σκοπό αν ψάχνετε δώρο γάμου ή βάφτισης!

Το Meet Market φορά τα καλοκαιρινά του κι επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Η Τζένη και ο Νίκος πάλεψαν γενναία με τον καρκίνο, νίκησαν και στέλνουν δυνατό μήνυμα ενθάρρυνσης και κουράγιου