Αρχική Παίζω & Μαθαίνω Γιατί τα παιδιά χρειάζονται την επαφή με την Τέχνη; Θα σας δώσουμε τουλάχιστον 5 λόγους να σκεφτείτε!

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται την επαφή με την Τέχνη; Θα σας δώσουμε τουλάχιστον 5 λόγους να σκεφτείτε!

cycladic-575x354

Δεν θα γίνουν όλα καλλιτέχνες – ποτέ δεν ξέρεις- όμως τα πλεονεκτήματα είναι τόσο, μα τόσο πολλά! Δυστυχώς η τέχνη δεν προωθείται αρκετά από το σχολείο και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εξασκούνται στο σπίτι.

  • Η τέχνη βοηθά τα παιδιά και ενισχύει τις λεπτές κινητικές δεξιότητές τους.

Τα παιδιά εκτίθενται από νωρίς  στην κοπή, τη ζωγραφική και το σχέδιο. Έτσι, χρησιμοποιούν τις λεπτές κινητικές ικανότητες τους, κάτι που θα βοηθήσει αργότερα. Πότε; Όταν θα έρθει η ώρα να κρατήσουν το μολύβι, να γράψουν το όνομά τους, να δέσουν τα κορδόνια τους.

  • Η Τέχνη διδάσκει τα παιδιά πώς να ακολουθούν με ευκολία οδηγίες, πώς να βάζουν προτεραιότητες, αναλύοντας το στόχο, σε στάδια!

Τα παιδιά ακόμα και σε μικρή ηλικία, μπορούν να μάθουν πώς να βουτάνε το πινέλο στο νερό, να βυθίζουν το πινέλο στο χρώμα, και στη συνέχεια να ζωγραφίζουν, να καθαρίζουν το πινέλο πριν το βουτήξουν σε άλλο χρώμα, να σκουπίζουν το πινέλο κ.α. Με λίγα λόγια εκπαιδεύουν τον εγκέφαλό τους να ακολουθεί οδηγίες, βήμα προς βήμα!

Απλά σκεφτείτε πόσα δραστηριότητες στη ζωή χρειάζονται πρόγραμμα για να ολοκληρωθούν: ξύπνημα, πλύσιμο, πρωινό, ντύσιμο κ.α.

  • Η Τέχνη βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν κιναισθητικές δεξιότητες!

Τα παιδιά μαθαίνουν με διαφορετικό τρόπο το καθένα. Άλλος είναι ακουστικός και άλλος οπτικός τύπος. Έτσι, ασχολούμενα με την τέχνη, αναπτύσσουν όλες τις πλευρές του εγκεφάλου τους και αποκτούν εμπειρίες μέσα από το παιχνίδι. Γίνονται πιο παρατηρητικά, παρακολουθώντας οδηγίες μέσα από φωτογραφίες, χρώματα και κάρτες. Η ενασχόληση με την πλαστελίνη δεν είναι ένα ανούσιο παιχνίδι, είναι εξάσκηση στη γλυπτική τέχνη!

  • Η Τέχνη βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν Πολιτισμική Συνείδηση!

​​Τα παιδιά εξερευνούν τις χώρες και τους πολιτισμούς που είναι άγνωστοι σε αυτούς. Η Τέχνη δεν έχει σύνορα και μεταφέρει τις πολιτισμικές αξίες σε όλο τον Κόσμο. Είναι ένας τρόπος να ενισχυθεί η φυσική περιέργεια του παιδιού και να γίνει δρόμος προς τη γνώση.

Έτσι, μαθαίνουν να δέχονται το διαφορετικό και να το προσεγγίζουν με ανοικτό μυαλό και θετική διάθεση.

  • Η Τέχνη εδραιώνει την Εμπιστοσύνη στον εαυτό!

Τα παιδιά αγαπούν την Τέχνη και για ένα άλλο λόγο: Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος! Είναι ένας τρόπος να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους και να αισθάνονται περήφανα για τον εαυτό τους. Είναι μια τέλεια ευκαιρία να δεχτούν συγχαρητήρια και να αυξήσουν την δημιουργικότητά τους!

Θέλετε κάτι καλύτερο;

Μέσα από την Τέχνη, τα παιδιά μπορούν και πρέπει - με τη βοήθεια των γονιών- να αναπτύξουν το δυναμικό τους και να εκφραστούν κτίζοντας τη προσωπικότητά τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.