Γιορτή Τριών Ιεραρχών 2019: Θα λειτουργήσουν εκείνη τη μέρα τα σχολεία;

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου, καθώς καταργήθηκε η διάταξη που όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις.

Αργία για τα σχολεία φέτος η ημέρα των Τριών Ιεραρχών

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας” Η εορτή των Τριών Ιεραρχών αποτελεί ημέρα αργίας για τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 32 του Σχεδίου Νόμου για το Παν. Δυτικής Αττικής.Παράλληλα, καταργήθηκε η περίπτ. δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 79/2017 (Α΄ 109, διόρθ. σφάλμ. Α΄112) η οποία όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή (30 Ιανουαρίου) πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις”.

Πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Με εγκύκλιο που λάβαμε πριν από λίγο από το Υπουργείο Παιδείας ενημερωθήκαμε ότι αύριο, Τρίτη 29 Ιανουαρίου,  στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Τριών Ιεραρχών. Όπως τονίζεται ρητά στην ανακοίνωση για την υλοποίηση των εκδηλώσεων διατίθεται ένα διδακτικό δίωρο. Το περιεχόμενο του εορτασμού και των εκδηλώσεων καθορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της εγκυκλίου στον ακόλουθο σύνδεσμο ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Αργία και για τα κέντρα ξένων γλωσσών και τα Φροντιστήρια

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών από φέτος θα είναι αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών καθώς καταργήθηκε η διάταξη που όριζε ότι στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας «Αργία για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών».

Τι ίσχυε πέρυσι για τον εορτασμό

Πέρυσι με εγκύκλιο από το υπουργείο Παιδείας στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις καθώς η θέσπιση ως αργίας της εορτής των Τριών Ιεραρχών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, περιλαμβανόταν στο Σχέδιο Νόμου για την δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και δεν είχε ψηφιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2018. Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ήταν αναμενόμενο να τεθεί σε εφαρμογή και η σχολική αργία της Γιορτής των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου 2019.