Γρίφος το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων μετά το Πάσχα – Ανοίγει η εστίαση

Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά αύριο (11/1) για την ασφάλεια των μαθητών

Κι ενώ ο πρωθυπουργός αναμένεται αύριο με διάγγελμά του να μας ανακοινώσει τους λόγους για τους οποίους θα κάνουμε Πάσχα στην πόλη, αλλά θα μας μεταφέρει και την αισιοδοξία του οτι η πανδημία οδεύει σε τέλος στη χώρα μας, ενδεχομένως και τον επόμενο μήνα, λόγω εμβολιασμών, self tests και καλοκαιρίας, το θέμα με το άνοιγμα δημοτικών-γυμνασίων δεν φαίνεται να θεωρείται λήξαν.

Διαβάστε επίσης: Η Νίκη Κεραμέως σε περιοδεία σε Λύκεια της Αττικής – Όσα συζήτησε με τους μαθητές

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που συζητείται ότι η εστίαση θα ανοίξει μεταξύ 6 και 10 Μαϊου, παρά τη δεδομένη βούληση του υπουργείου Παιδείας να επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στο σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα, στις 10 Μαΐου, τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα δημιουργούν προβληματισμό στην Επιτροπή για τον κορωνοϊό, η οποία βάζει ένα μεγάλο ερωτηματικό στο αν θα εισηγηθεί την επαναλειτουργία.

Πληροφορίες θέλουν τον αριθμό των κρουσμάτων στα λύκεια να έχουν τριπλασιαστεί με βάση τα στοιχεία από τους ελέγχους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε 1.070.000 self test, έχουν προκύψει μέχρι σήμερα 1.550 θετικά.

Σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναφέρεται σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα Αττικής, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, όπως καταγράφεται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων. Συγκεκριμένα στην Αττική η αύξηση είναι της τάξης του 171%, ενώ στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης αυτή άγγιξε το 360% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.