Αρχική InfoBaby Τοκετός H αληθινή ιστορία της Δ. που γέννησε στο σπίτι της -"Τον τοκετό τον προκαλεί η μητέρα και το μωρό, όχι ο γιατρός"

H αληθινή ιστορία της Δ. που γέννησε στο σπίτι της -"Τον τοκετό τον προκαλεί η μητέρα και το μωρό, όχι ο γιατρός"

Το 1992 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαιευτήρων – Γυναικολόγων (FIGO) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι: «Κάθε γυναίκα θα πρέπει να μπορεί να γεννήσει εκεί που νιώθει ασφάλεια και από πλευράς τόπου κατά το δυνατόν περιφερικότερα, εφ΄όσον εκεί είναι δυνατή η απαιτούμενη φροντίδα».

Να μην ξεχνάμε ότι και εμείς οι άνθρωποι είμαστε θηλαστικά και όπως τα θηλαστικά απομονώνονται και κρύβονται για να γεννήσουν, έτσι και εμείς χρειαζόμαστε ένα ιδιωτικό χώρο, όπου μπορεί να εξελιχθεί ανεμπόδιστα η λεπτή και πολύπλοκη λειτουργία της γέννησης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι εμείς οι γυναίκες γεννάμε με επιτυχία σ’ αυτόν τον πλανήτη εδώ και εκατομμύρια χρόνια. Το σώμα της γυναίκας είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να γεννά, να παράγει ΖΩΗ!!

Έρευνες έχουν δείξει ότι το 95%των εγκύων γυναικών είναι ικανές αν τις υποστηρίξουμε να γεννήσουν φυσικά.

Εμείς από το infokids.com.cy, μιλήσαμε με τη Δ. η οποία μετά από έρευνα,αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη και του συζύγου της, να προχωρήσει στη διαδικασία του φυσικού τοκετού στο σπίτι, μια εμπειρία συγκλονιστική, αλλά και μια απόφαση, για την οποία νιώθει δικαιωμένη.

''Όταν έμεινα έγκυος ξεκίνησα να πηγαίνω σε ένα δημόσιο νοσοκoμείο στο όποιο έκανα τις απαραίτητες εξετάσεις. Εκεί η συναναστροφή με τους γιατρούς και ο τρόπος που αντιμετώπιζαν γενικότερα τον τοκετό με απογοήτευσε, έτσι αποφάσισα να γεννήσω στο σπίτι. Το ερέθισμα το είχα βέβαια, γιατί έτυχε να έχω μία γνωστή, η οποία είχε γεννήσει στο σπίτι πριν αρκετά χρόνια.''

Πρέπει να τηρείς κάποιες προϋποθέσεις για να κάνεις τοκετό στο σπίτι;

Εννοείται ότι πρέπει να τηρείς κάποιες προϋποθέσεις, εξάλλου οι μαίες δε σε αναλαμβάνουν διαφορετικά.

Πρώτα από όλα πρέπει μέχρι τέλους η εγκυμοσύνη σου να είναι ‘’καλή’’, δηλαδή οι εξετάσεις σου να είναι καλές, να μην έχεις ζάχαρο, πίεση ή οποιαδήποτε άλλη ασθένεια που θα έθετε σε κίνδυνο το παιδί ή τη μητέρα. Επίσης οι μαίες προτιμούν τις γυναίκες που είναι μικρότερες σε ηλικία,  γιατί όσο μεγαλύτερη είσαι σε ηλικία,  τόσο περισσότερα απρόοπτα μπορούν να συμβούν.

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.