Η 3χρονη Ελίφ που διασώθηκε έπειτα από 3 μέρες στα συντρίμμια γίνεται σύμβολο ελπίδας μετά τον φονικό σεισμό των 6.7 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 93 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί σε Σάμο και Σμύρνη, έπειτα από τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έλαβε χώρα την Παρασκευή 30/10 στα ανοιχτά της Σάμου και η σκέψη μας δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους του –οπωσδήποτε στους γονείς της Κλέλιας και του Άρη, των δύο έφηβων που ξεψύχησαν κάτω από τα συντρίμμια τοίχου που κατέρρευσε στη Σάμο.

Στην απέναντι όχθη, ωστόσο, γεννήθηκε ξανά η ελπίδα έπειτα από τη διάσωση δύο παιδιών, έπειτα από πολλές ώρες, μεταξύ των οποίων της 3χρονης Ελίφ που ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε, έπειτα από 65 ολόκληρες ώρες!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πυροσβέστης που εντόπισε πρώτος το παιδί, “ήταν ξαπλωμένη, ακίνητη, καλυμμένη με χώμα και θεωρήσαμε αρχικά ότι είναι νεκρή”. Τη στιγμή, όμως, που άπλωσε το χέρι του για να καθαρίσει το πρόσωπό της, το παιδί άνοιξε τα μάτια και έπιασε τον αντίχειρά του.

“Και τότε είδαμε το θαύμα”, λέει ο ίδιος μιλώντας στο Associated Press. Ήταν η δεύτερη συγκλονιστική διάσωση της ίδιας μέρας, αφού μερικές ώρες πριν είχαν ανασύρει ζωντανή μια 14χρονη.

Η 3χρονη καταπλακώθηκε από τοίχους του διαμερίσματος όπου ζούσε. Η μητέρα της και οι δίδυμες 10χρονες αδερφές της ανασύρθηκαν επίσης ζωντανές, όμως ο 7χρονος αδερφός της δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca, τόσο η Ελίφ όσο και η 14χρονη Σιρίν βρίσκονται στο νοσοκομείο και η υγεία τους είναι καλή.

Ανέσυραν 4χρονη έπειτα από 91 ώρες κάτω από τα συντρίμμια!

Μία ακόμα πιο απίστευτη διάσωση έλαβε χώρα το ξημέρωμα της Τρίτης, 91 ώρες μετά τον φονικό σεισμό, οπότε και ανασύρθηκε ζωντανή μια 4χρονη, η Άιλα, από τα ερείπια του συγκροτήματος Ριζά Μπέι. Δείτε τις πρώτες εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας:

Πηγή φωτό: eu.uticaod.com