«Η αόρατη ομπρέλα»: Το οικολογικό παραμύθι που μιλάει στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος

Οι εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν για τους μικρούς αναγνώστες το οικολογικό-εκπαιδευτικό παραμύθι με CD «Η αόρατη ομπρέλα» της Βάσως Μιχαηλάκη-Αρφαρά σε εικονογράφηση Απόστολου Καραστεργίου.

Περίληψη:

Ένα πρωί, ο ήλιος ξεκίνησε το καθημερινό του σεργιάνι στον ουρανό δίχως να καλημερίσει τη μικρή του φίλη. «Μα τι έπαθε σήμερα ο ήλιος; Γιατί δεν μου χαμογέλασε;», αναρωτήθηκε η Χριστίνα. Ήταν λυπημένος γιατί όλοι τα είχαν βάλει μαζί του. Το μυστικό το ήξερε το αγέρι. Θα καταφέρει το τραγούδι των παιδιών να φτάσει στις καρδιές των μεγάλων κι ο ήλιος να χαμογελάσει ξανά;

Μέσα από την ευχάριστη ιστορία τις Χριστίνας, τα παιδιά μαθαίνουν για το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, το όζον, τον ήλιο και παρεμβαίνουν δυναμικά προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μεγάλους. Η Βάσω Μιχαηλάκη-Αρφαρά πρώτη από όλους μίλησε για το φαινόμενο της αύξησης της θερμοκρασίας, μέσα από ένα μοναδικό παραμύθι που θεωρείται πλέον βασική βιβλιογραφία για όσους θέλουν να μιλήσουν για το θέμα αυτό.

Το CD περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού με μουσική υπόκρουση και τα τραγούδια του ερμηνεύει η παιδική-νεανική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης.

Συγγραφέας: Βάσω Μιχαηλάκη-Αρφαρά
Εικονογράφηση: Απόστολος Καραστεργίου
Εκδότης: Διάπλαση
ISBN: 960-87370-0-1
Αριθμός Σελίδων: 25