Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Η ΚΕΔΕ ζητά παράταση για την υποβολή δηλώσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Η ΚΕΔΕ ζητά παράταση για την υποβολή δηλώσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο αριθμός των αιτήσεων για ένταξη στο Πρόγραμμα Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής 2017-2018 εμφανίζεται μειωμένος.

Τα μηνύματα από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα δωρεάν θέσεων σε βρεφικούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία, είναι ανησυχητικά.

Ειδικότερα λίγες μέρες πριν τη λήξη (Παρασκευή 9/6/2017) της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων των μητέρων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έχουν υποβληθεί κατά πολύ λιγότερες αιτήσεις από τον εκτιμώμενο αριθμό θέσεων.

Με πρόσφατη δήλωσή της η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κα Θ. Φωτίου ανέφερε πως φέτος αναμένεται να εξυπηρετηθούν 140.000 έως 150.000 παιδιά.

«Η αυτοδιοίκηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στηρίζει το πρόγραμμα της Εναρμόνισης και συνεχώς προτείνει λύσεις για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξυπηρετούνται. Είναι προφανές πως μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, την Παρασκευή 9/6/2017, δεν θα υποβληθεί ο προσδοκώμενος αριθμός αιτήσεων. Η ΚΕΔΕ ζητεί την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου κανένα παιδί, που η οικογένειά του πληροί τις προϋποθέσεις, να μην μείνει εκτός του προγράμματος», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο μειωμένος αριθμός αιτήσεων οφείλεται στην αδυναμία εξασφάλισης από τους ενδιαφερόμενος εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.