Αρχική Εκδηλώσεις Kυριακή πρωί στο Μέγαρο: "Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: η τζαζ", για τους λιλιπούτειους μουσικόφιλους (17/3)

Kυριακή πρωί στο Μέγαρο: "Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: η τζαζ", για τους λιλιπούτειους μουσικόφιλους (17/3)

Ο αγαπημένος κύκλος παιδικών εκδηλώσεων " Το Μέγαρο των Παιδιών - Κυριακή πρωί στο Μέγαρο" προσκαλεί τα παιδιά την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11:30 να παρακολουθήσουν το τελευταίο μουσικό πρόγραμμα για τη φετινή χρονιά "Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: η τζαζ".

Το βιβλίο της τη μεταφέρει στις φυτείες των σκλάβων, όπου γνωρίζει τη μικρή Andaleeb (ανταλίμπ=αηδόνι). Μαζί συζητούν για τη μουσική παράδοση που έφεραν οι σκλάβοι από τις πατρίδες τους –μια μείξη αφρικανικών και ευρωπαϊκών στοιχείων– και για το νέο είδος μουσικής που αρχίζει να διαμορφώνεται στην Αμερική και θα ονομαστεί αργότερα τζαζ. Η επόμενη σελίδα του βιβλίου μεταφέρει την Κλειώ στο Χάρλεμ του 1920, όπου μεσουρανεί το διάσημο Cotton Club. Κρυμμένη σε μια γωνιά παρατηρεί όλα τα όργανα που χρησιμοποιούν οι μουσικοί της τζαζ, λίγο πριν επιστρέψει στον 21ο αιώνα.

Στη συναυλία αυτή στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, μικροί και μεγάλοι κατανοούν ότι τα μουσικά ρεύματα δεν περικλείονται στα στεγανά του γεωγραφικού χώρου, αλλά επηρεάζουν τη μουσική μακρινών τόπων. Παράλληλα, γνωρίζουν την εξέλιξη των μουσικών οργάνων που χρησιμοποιούνται στα νέα είδη μουσικής από τον 20ό αιώνα και μετά.

Στην τελευταία της συναρπαστική περιήγηση, την Κλειώ καθοδηγεί, όπως πάντα, η Σοφία Τοπούζη (ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση). Στο ταξίδι της, αυτή τη φορά, τη συντροφεύουν ο Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο, μουσική επιμέλεια), ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος (ντραμς), ο Αλέξανδρος Δελής (μπάσο), ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), ο Luis-Enrique Bu Pascual (κρουστά, τραγούδι) και η Τζένη Καπάδαη (τραγούδι).

Συντελεστές:

Σοφία Τοπούζη | ιδέα-επιμέλεια-κείμενα-παρουσίαση

Δημήτρης Καλαντζής Sextet
Δημήτρης Καλαντζής | πιάνο, μουσική επιμέλεια
Σπύρος Παναγιωτόπουλος | ντραμς
Αλέξανδρος Δελής | μπάσο
Δημήτρης Παπαδόπουλος | τρομπέτα
Luis-Enrique Bu Pascual | κρουστά, τραγούδι
Τζένη Καπάδαη | τραγούδι

Πότε: Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρα 11:30 π.μ. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Τιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, παιδιά, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) ● 14 € (γενική είσοδος)

Eισιτήρια
210 72.82.333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης "Η Kλειώ ταξιδεύει στον μουσικό χωροχρόνο: η τζαζ"

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.