Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό "Η κόρη μου δεν κοιμάται στο κρεβάτι της, τι να κάνω;"

"Η κόρη μου δεν κοιμάται στο κρεβάτι της, τι να κάνω;"

«Έχω μια κορούλα 10 μηνών. Μέχρι στιγμής κοιμότανε δίπλα μου στο δωμάτιο μας, τώρα θέλουμε να την βάλουμε να κοιμηθεί στο δικό της δωμάτιο. Όποτε την βάζουμε να κοιμηθεί εκεί στο δωμάτιο της, κλαίει συνέχεια και δεν σταματάει μέχρι να την πάρουμε αγκαλιά. Άλλες φορές νυστάζει και με το που την βάζουμε στο δωμάτιο της αρχίζει να παίζει και στην συνέχεια κλαίει για αγκαλιά και τελικά καταλήγει να την βάλουμε δίπλα μας να κοιμηθεί. Καμιά ιδέα για το πώς να καταφέρουμε να κοιμάται στο δωμάτιο της;».

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

Είναι πολύ πιθανό μερικές φορές αφού ακουμπήσετε το παιδί  στο κρεβάτι του να αργήσει λίγο να το πάρει ο ύπνος πιθανόν να αρχίζει να γκρινιάζει και να παραπονιέται γιατί δεν έχει βολευτεί ακόμα. Δώστε χρόνο να προσαρμοστεί μην τρέξετε αμέσως να το πάρετε αγκαλιά. Αποφύγετε την επαφή με το βλέμμα. Πλησιάσετε το σιγά ακουμπώντας ελαφρά το χέρι σας στην πλάτη του.

Φροντίστε να τηρείται σταθερή την ώρα του ύπνου καθώς επίσης και την διαδικασία της ρουτίνας πριν από αυτό. Συγκεκριμένα ένα χαλαρό μπάνιο, ένα βρεφικό μασάζ, η αλλαγή πάνας και το τάισμα μπορεί να σηματοδοτεί για το μωρό σας την έναρξη του ύπνου. Η ιδανική θερμοκρασία στο δωμάτιο, ο σωστός φωτισμός καθώς και τα άνετα ρούχα του παιδιού διευκολύνουν την διαδικασία του ύπνου.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.