Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Η κόρη μου, 8,5 ετών, έχει όλο νεύρα, κλαίει με το παραμικρό και της φταίνε όλα...

Η κόρη μου, 8,5 ετών, έχει όλο νεύρα, κλαίει με το παραμικρό και της φταίνε όλα...

MOMs-Arguing

Καλημέρα σας,

Είμαι μαμά 3 παιδιών:  8,5κορίτσι, 7 αγόρι και 2,5 χρονών κοριτσάκι. Η μεγάλη μου κόρη εδώ και αρκετό καιρό έχει νεύρα, κλαίει με το παραμικρό και γενικά δείχνει σαν να τις φταίνε όλα και όλοι. Η συμπεριφορά της είναι επιθετική, ειρωνεύεται και αντιδράει και σε εμάς και στον παππού και τη γιαγιά, που της έχουν και ιδιαίτερη αδυναμία.

Τη ρώτησα αν έχει κάτι ή αν κάναμε εμείς κάτι, αλλά μου είπε ότι είναι κουρασμένη. Σήμερα το πρωί σηκώθηκε με νεύρα και της φταίγανε όλα μέχρι και ότι άνοιξα το παράθυρό της για να αεριστεί. Όταν τη ρώτησα "τι έχεις πια, όλο νεύρα είσαι, τι σε ενοχλεί;", με κοίταξε με μίσος και μου είπε "εσύ με νευριάζεις". Το λάθος μου είναι ότι για πρώτη φορά τη χτύπησα στο μπούτι και έκλαιγα λέγοντας ότι σου κάνουμε τα πάντα και εσύ δεν είσαι ευχαριστημένη με τίποτα.

Δεν ξέρω πώς να της συμπεριφερθώ, να την αγνοήσω μέχρι να έρθει να μου μιλήσει η ίδια; Πάντως δέιχνει ότι δεν την ενδιαφέρει αν κλάψω ή αν τη μαλώσω. Σας παρακαλώ είμαι μπερδεμένη. Ευχαριστώ

Απαντά η Μπριντάκη Εύη, ψυχολόγος-οικογενειακή σύμβουλος-παιδοψυχολόγος

Χρειάζεται να την προσεγγίσετε με ήρεμο τρόπο και να μάθετε τι συμβαίνει. Συμπεριφερθείτε της σαν να πρόκειται για ενήλικα. Τα παιδιά εκτιμούν και αντιλαμβάνονται την ειλικρινή προσέγγιση.

Μήπως η αλλαγή στη στάση της οφείλεται στο γεγονός ότι ρίχνετε το βάρος σας στα μικρότερα παιδιά, με αποτελέσματα να νιώθει παραμελημένη;

Δώστε της χρόνο να σας μιλήσει και να σας εμπιστευτεί.

Μπριντάκη Εύη,

ψυχολόγος-οικογενειακή σύμβουλος-παιδοψυχολόγος,

Τηλ 6936637612

www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.