Η Μυρτώ της Πάρου προσπαθεί να κάνει ιππασία για πρώτη φορά

Η Μυρτώ της Πάρου είναι το κορίτσι που παλεύει τα τελευταία 8 χρόνια  με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα στην υγείας της που της προκάλεσε η άγρια επίθεση που δέχτηκε στην παραλία της Πάρου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όταν η Μυρτώ ήταν 15 χρονών, βρισκόταν για διακοπές στην Πάρο με την οικογένειά της. Έφυγε για μια βόλτα μόνη της στην παραλία και λίγη ώρα αργότερα η μητέρα της την εντόπισε άγρια χτυπημένη και κακοποιημένη, μια ανάσα πριν τον θάνατο. Ήταν 22 Ιουλίου 2012 και στην 15χρονη τότε κοπέλα είχε επιτεθεί βίαια ο 24χρονος Πακιστανός Αχμέτ Βακάς για να της κλέψει το τηλέφωνο αρχικά, όπως ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, και στην συνέχεια για να την βιάσει. Δεν αρκέστηκε όμως στα εγκλήματα αυτά, αλλά χτύπησε βάναυσα την κοπέλα με πέτρες και την πέταξε στα βράχια για να την σκοτώσει, προκαλώντας της τραυματισμούς που απείλησαν την ίδια της τη ζωή.

Η Μυρτώ είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι και προσπαθεί μέρα με την μέρα να αποκατασταθεί η υγεία της.
Χθες το πρωί, η μαμά της Μυρτούς επεφύλαξε μια έκπληξη στην κόρη της καθώς

γνωρίζοντας την αγάπη που τρέφει για τα άλογα, συνεννοήθηκε ώστε να επισκεφθούν  τον Ιππικό Όμιλο Κορωπίου και να κάνει η Μυρτώ μια βόλτα με το άλογο.

Η έκπληξή της ήταν τεράστια και το χαμόγελο δεν έφυγε στιγμή από τα χείλη της. Η Μυρτώ επιχείρησε να κάνει μια βόλτα με το άλογο όμως δεν τα κατάφερε. Παρολαυτά η χαρά της ήταν τεράστια και μόνο που βρέθηκε πάνω σε ένα άλογο και όλοι όσοι είδαν αυτό το τρυφερό στιγμιότυπο, δάκρυσαν από συγκίνηση.

Δείτε το video