Η παιδική συγγραφέας Kitty Crowther έρχεται στο Little Book! (31/5)

Οι εκδόσεις Μάρτης σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα και τη Wallonie-Bruxelles International, έχουν τη μεγάλη χαρά να καλωσορίσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διακεκριμένη Βελγίδα εικονογράφο και συγγραφέα KITTY CROWTHER.

Η πολυβραβευμένη δημιουργός παιδικών βιβλίων επισκέπτεται τη χώρα μας για πρώτη φορά τον Μάιο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αποκτήσουμε πιο άμεση και ουσιαστική γνωριμία με το έργο της.

Η Kitty Crowther γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1970 και σπούδασε Graphic Arts στο Ινστιτούτο Saint-Luc στις Βρυξέλλες.

Από το 1994 έχει δημιουργήσει περισσότερα από 35 βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες, ενώ έχει εικονογραφήσει έργα άλλων σπουδαίων συγγραφέων, όπως της Astrid Lindgren, του Bart Moeyaert, του Toon Tellegen κ.ά.

Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Για το έργο της έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Το πιο σημαντικό είναι το ALMA, η υψηλότερη τιμή και διάκριση για έναν δημιουργό παιδικού βιβλίου,
ένα βραβείο που απονέμεται κάθε χρόνο από τη σουηδική κυβέρνηση στη μνήμη της Σουηδής συγγραφέα ASTRID LINDGREN και το οποίο απονεμήθηκε στην Kitty Crowther το 2010.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Kitty Crowther θα βρεθεί και στο αγαπημένο παιδικό βιβλιοπωλείο Little Book (Χαϊμαντά 35, Χαλάνδρι), όπου οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ίδια και τα βιβλία της, αλλά και να συμμετέχουν σε μια υπέροχη διαδραστική παράσταση!

Βιβλία της KITTY CROWTHER στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μάρτης:

_Ο ΝΆΝΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΆΤΑΙ_ [2015]
(εικονογράφηση Kitty Crowther, κείμενο Astrid Lindgren, μετάφραση Άννα Παπαφίγκου)

_ΜΙΚΡΈΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΈΣ ΙΣΤΟΡΊΕΣ_ [2018]
(κείμενο και εικονογράφηση Kitty Crowther, μετάφραση Ξένια Καλογεροπούλου)

_Ο ΦΊΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΖΙΜ_
(κείμενο και εικονογράφηση Kitty Crowther, επανακυκλοφορεί σε λίγες μέρες σε νέα μετάφραση της Μυρσίνης Γκανά)