Αρχική Infokids Αποδράσεις Ταξίδια Η πανέμορφη, κρυφή παραλία της Εύβοιας!

Η πανέμορφη, κρυφή παραλία της Εύβοιας!

p1020287

Στην βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρυστίας, στην Εύβοια, συναντάμε την παραλία της Αρχάμπολης. Πρόκειται για ένα παραδεισένιο τοπίο, μια ονειρική παραλία που όποιος την επισκεφτεί δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί!

Υπέροχα νερά, τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς, το φαράγγι και η χαράδρα που διαρρέονται απο χείμαρο -που ξεκινά από την Όχη- και καταλήγουν σε έναν γραφικό όρμο, συνθέτουν το πανλεμορφο σκηνικό!

Arxampoli

3703068943_076cc91edb_o

Εκτός από τη θάλασσα, η πρόσβαση μπορεί να γίνει ή από το μονοπάτι Θύμι-Αρχάμπολη, ή από το μονοπάτι Ευαγγελισμός-Αρχάμπολη.

Από την Κάρυστο, με ανατολικό προσανατολισμό διασχίζουμε το χωριό Αετός. Στο τέλος του χωριού που ο δρόμος διακλαδίζεται, ακολουθούμε τον αριστερό κλάδο και ανεβαίνουμε αρκετά ψηλά μέχρι που στρίβουμε προς βορά ( 11,5 km από την Κάρυστο). Από το σημείο εκείνο της στροφής έχουμε δεξιά μας την θέα του Στενού του Καβοντόρου. Ακολουθούμε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέχρι το χωριό Πλατανιστός. Στα 5 km μετά τον Πλατανιστό, αρχίζει χωματόδρομος προς βορρά μέχρι τον Ευαγγελισμό που απέχει περίπου 42,5 km από την Κάρυστο, ή μέχρι το Θύμι που απέχει περίπου 49 km από την Κάρυστο.

p6240481

B090

38


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.